Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin den Dekker te gast bij 'Mornings with Mayesh'

"Alles komt langzaam weer op gang"

Martin den Dekker van EZ Flower, een Nederlandse bloemenexporteur gespecialiseerd in luchtzendingen, was onlangs te gast bij ‘Mornings with Mayesh’. EZ Flower is gevestigd op de veiling in Aalsmeer en van daaruit kopen zij op alle Nederlandse veilingen of rechtstreeks van de kweker. Martin geeft in het programma inzicht in de Nederlandse situatie, de export naar de VS en hoe de handel langzaam weer op gang komt.

Volumes omlaag
Voor wat de volumes in Europa betreft, legt Martin uit dat deze veel lager liggen. "Ik heb gehoord dat de daling in de groothandel geschat wordt op 70 tot 75%. De detailhandel en de supermarkten doen het beter, zij draaien hun bestellingen en komen weer op gang."

Ook bij EZ Flower zijn het een paar pittige weken geweest, vertelt Martin, maar de zaken lijken weer op de rails te komen. "We krijgen nu weer wat bestellingen uit Miami. Het lijkt erop dat de mensen daar weer de draad oppakken."

Voor alle vragen die gesteld worden, kijk op Mayesh's blog.

Zie ook hun post: Floral Industry Impacted door COVID-19: Nu wat? waarin ze stappen beschrijven die worden genomen om te vechten voor de sierteeltsector.

Publicatiedatum: