Martin den Dekker te gast bij 'Mornings with Mayesh'

"Alles komt langzaam weer op gang"

Martin den Dekker van EZ Flower, een Nederlandse bloemenexporteur gespecialiseerd in luchtzendingen, was onlangs te gast bij ‘Mornings with Mayesh’. EZ Flower is gevestigd op de veiling in Aalsmeer en van daaruit kopen zij op alle Nederlandse veilingen of rechtstreeks van de kweker. Martin geeft in het programma inzicht in de Nederlandse situatie, de export naar de VS en hoe de handel langzaam weer op gang komt.

Volumes omlaag
Voor wat de volumes in Europa betreft, legt Martin uit dat deze veel lager liggen. "Ik heb gehoord dat de daling in de groothandel geschat wordt op 70 tot 75%. De detailhandel en de supermarkten doen het beter, zij draaien hun bestellingen en komen weer op gang."

Ook bij EZ Flower zijn het een paar pittige weken geweest, vertelt Martin, maar de zaken lijken weer op de rails te komen. "We krijgen nu weer wat bestellingen uit Miami. Het lijkt erop dat de mensen daar weer de draad oppakken."

Voor alle vragen die gesteld worden, kijk op Mayesh's blog.

Zie ook hun post: Floral Industry Impacted door COVID-19: Nu wat? waarin ze stappen beschrijven die worden genomen om te vechten voor de sierteeltsector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven