Met oog op voorgaande weken een prima Derde Paasdag

Gisteren, derde Paasdag, draaide FloraHolland een omzet van 20,8 miljoen euro. Dat is ongeveer 2/3 van dezelfde dag vorig jaar. 6,24 miljoen euro hiervan was klokomzet, het overige deel bemiddeling.

De markt lijkt zich licht te herstellen; steeds meer kopers met afzet naar verschillende Europese landen zijn actief op de klokken. Het aanbod van vandaag, in deze vierdaagse veilweek, is ten opzichte van afgelopen vrijdag met ruim 7 miljoen stuks gestegen en is met de uitbreiding van de diverse klokken op de verschillende locaties binnen acceptabele tijden geveild. De prijsvorming was vergelijkbaar met vorige week dinsdag (7 april 2020), maar 1,7 eurocent hoger dan afgelopen vrijdag. Met name de kamerplanten deed het qua prijsvorming goed. Ondanks de toename in aanbod, is het percentage doordraai verder verlaagd.

De mijnzalen in Rijnsburg en Aalsmeer (planten) hadden vandaag het maximum aantal kopers bereikt van 100 personen. Een aantal kopers werd gevraagd uit te wijken naar de speciaal ingerichte KOA werkruimtes.

Vandaag zijn er in vergelijking tot vorige week dinsdag (7 april 2020) ca. 4.200 meer karren aangevoerd op de klokken van Royal FloraHolland. Dit zijn ca. 6,5 miljoen stuks meer in vergelijking met vorige week dinsdag 7 april 2020. Inmiddels staat ruim de helft van alle productgroepen op 100% of hoger. Bijna driekwart van alle productgroepen staat inmiddels op 75% of hoger. Voor woensdag 15 april 2020 zijn er enkele productgroepen door de veilingmeester verder opgehoogd, maar zijn er ook een aantal productgroepen verlaagd.

De afgelopen weken is er veel inspanning geleverd door Veilingmeesters om alle informatie te verzamelen om het productpercentage (= % aanvoer voor een specifieke productgroep) van productgroepen (eventueel) aan te kunnen passen. Veilingmeesters bepalen per productgroep en in onderling overleg wat het aanvoerpercentage voor de volgende dag wordt.

Klik hier voor meer informatie m.b.t. de gang van zaken & ontwikkelingen op FloraHolland. Hier vindt u een landenupdate, een overzicht van de veranderende situatie m.b.t. grenzen en in- en uitvoerreguleringen in de ons omringende landen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven