Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knuffelbeer in bloei

Bij de hoofdingang van het Erasmus MC in Rotterdam staat een reusachtig bloemenmozaïek (ruim 75 m2) van een knuffelbeer in volle bloei.

De ‘Compassiebeer’ is een initiatief van kunstenares Adriënne Rombout uit Delft in samenwerking met kwekerscollectief Always Kalanchoë om het zorgpersoneel, patiënten en bezoekers een hart onder de riem te steken.

Het idee ontstond door de diverse berentochten die in heel Nederland worden georganiseerd. Kinderen gaan daarbij op zoek naar (knuffel)beren achter ramen van huizen. Ook de (jonge) patiënten kunnen nu in het ziekenhuis op berenjacht.

Kwekerij Vilosa uit ‘s-Gravenzande stelde de ruim 10.000 kleurrijke Kalanchoës ter beschikking. Ook in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht is een Compassiebeer aangelegd. Hiervoor zijn de planten beschikbaar gesteld door kwekerij SV.CO uit De Lier.

De bloeiende beer zorgt voor veel lachende gezichten en mag zich ook op sociale media op ‘bereveel’ aandacht verheugen. De kleurrijke planten uit het Rotterdamse mozaïek worden aan het eind van deze week verdeeld over de diverse afdelingen van het ziekenhuis. Kalanchoës bloeien zeker 10 weken en hebben voldoende vocht in hun groene blad waardoor ze zelfs wekenlang zonder water kunnen.

Kunstenares Adriënne Rombout en René van Dop van Kalanchoekwekerij Vilosa bij de Compassiebeer in het Erasmus MC in Rotterdam.

Over Adriënne Rombout
Art Works Well, het bedrijf van Adriënne Rombout, legt zich toe op contemplatieve kunst. Met de Compassiebeer biedt Rombout ook steun aan de Nederlandse kwekers. Met haar kunstwerk wil Rombout de gezondheidszorg en sierteelt met elkaar verbinden. Door het coronavirus ligt de export van bloemen en planten nagenoeg plat.

Fotocredit: Always Kalanchoë/VidiPhoto

Publicatiedatum: