dramatische marktsituatie houdt aan maar verbetert t.o.v. vorige week

Meer karren voor meer klokken

De totale omzet (klok en direct) van woensdag 8 april kwam uit op 12,47 miljoen euro. Een daling van 43,3% t.o.v. vorig jaar (vergelijking met woensdag 10 april 2019). 

De klokomzet bedroeg 4,35 miljoen. In totaal zijn ruim 20,3 miljoen stuks voor de klok aangevoerd. Van de aanvoer is 4,2% doorgedraaid (3,9% bij de snijbloemen, 16,7% bij de kamerplanten en 0,3% bij de tuinplanten). Hiermee ligt de doordraai weer flink hoger dan dinsdag, toen werd 1,7% doorgedraaid.

In vergelijking met woensdag een week eerder (30 maart) zijn 4.500 meer karren aangevoerd. Dat komt neer op ongeveer 8,2 miljoen stuks meer. Veel productgroepen mogen inmiddels weer voor de volle 100% leveren, 73% van de productgroepen zitten op op 75% of hoger en voor vandaag zijn ook veel productgroepen weer opgehoogd.

Gezien de toename van het aantal stapelwagens en stuks gaan er ook weer meer klokken open. In Rijnsburg hoopt men morgen weer terug te gaan naar 7 klokken, in Naaldwijk gaat men volgende week dinsdag weer naar 2 rozenklokken en in Aalsmeer op diezelfde dinsdag naar 4 plantenklokken. Daarnaast worden in Aalsmeer de bloemenklokken 10 en 11 weer opgestart.

Tot slot wordt met ingang van 14 april ook het maximale percentage klokvoorverkoop voor alle productgroepen terug gezet naar 50%.

Klik cooperatie-corona-nieuws leest u in deze marktupdate.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven