Oerlemans Packaging behaalt Duits ecolabel Blauer Engel

Verpakkingen moet duurzamer ontwikkeld en zo veel mogelijk hergebruikt worden, zo luidt de uitgangspositie van een van de kernwaarden van Oerlemans Packaging. Met deze verduurzamingsslag bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal op kwaliteitsgebied: het RAL instituut uit Duitsland beloont een van de folieprogramma’s met het Blauer Engel certificaat.

De folie onder de naam Circuflex is geschikt voor verschillende toepassingen, waarvan de potgrondzak en de webshopbag bekende voorbeelden zijn. Om in aanmerking te komen voor het blauwe kwaliteitslabel, moet de folie van grondstoffase tot eindproduct voldoen aan strenge criteria. Blauer Engel staat voor het zoveel mogelijk hergebruiken van alle materialen, die in het productieproces van de folie benodigd zijn.

Circuflex
Circuflex is geproduceerd uit minstens 80% Post Consumer Recyclaat met kwaliteitscertificaat EUCertPlast voor grondstoffen en kan prima bedrukt worden. Tevens voldoen de grondstoffen van deze folie aan diverse kwaliteitseisen, zoals de afwezigheid van zware metalen en fluor- en chloorhoudende componenten. De folie valt onder de categorie Milieulabel 30A van het Blauer Engel programma.

Research and Development manager Rob van der Bruggen is  blij met dit resultaat. "Blauer Engel is een bekend begrip in de Europese markt met veel Duitse merken, die aangesloten zijn bij dit ecolabel. Oerlemans Packaging heeft de ambitie om naast succesvolle oplossingen met industrieel recyclaat ook met Circuflex folie het marktaandeel te vergroten. Daarmee voldoet deze stap ook aan de groene agenda van het Europese Plastic Pact. Het is belangrijk dat we samen met de klant de lat hoog leggen als het gaat om duurzaam beleid bij materiaalgebruik."

Milieulabel 30A
Het Blauer Engel ecolabel is bedoeld om producten te promoten met een hoog percentage gerecycleerde kunststoffen vanuit consumentenafval. De gestelde criteria bieden een hoog niveau van bescherming aan consument en milieu door basiseisen te stellen aan het gebruik en de concentratie van ongewenste stoffen.

Blauwer Engel
Blauwer Engel is het milieukeurmerk van de Duitse overheid en garandeert dat de producten en diensten die ermee worden onderscheiden voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu, gezondheid en gebruikseigenschappen. Bij de beoordeling moet altijd rekening worden gehouden met de gehele levenscyclus. Voor elke productgroep worden criteria ontwikkeld waaraan producten en diensten met het label van Blauwer Engel moeten voldoen.

Voor meer informatie:
Oerlemans Plastics
info@oerlemansplastics.nl
www.oerlemansplastics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven