Aldi schiet Deens noodlijdende bloementelers te hulp

Ook Deense bloementelers gaan gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis. Juist in deze tijd, hun hoogseizoen, zijn de winkels dicht, zitten mensen thuis en worden er veel minder bloemen en potplanten verkocht.

Aldi Denemarken schiet meerdere telers nu te hulp door hun bloemen op te kopen en uit te stallen in de circa 185 Aldi-filialen in Denemarken. De vaste leveranciers lijden niet onder de nieuwe afspraken, zo benadrukt PR-directeur Kristian Jessen, Aldi wil hiermee juist zoveel mogelijk telers proberen door de crisis te helpen, door de bloemen uit te stallen in de supermarkten.

Bij teeltbedrijf 7’eren, een van de grootste potplantentelers van Denemarken, hebben ze ook al hun hoop gevestigd op de verkoop via supermarkten. Teler Søren Jensen vertelt dat zij vooral leveren aan Coop, Salling Group en Rema 1000, maar ondanks dat de supermarkten nog open zijn, is toch 80 procent van zijn bestellingen geannuleerd.

Jensen: “Als mensen ook bloemen kopen als ze toch boodschappen doen, dan komt het goed, maar het kopen van bloemen is nu eenmaal niet het eerste waar men aan denkt in deze tijd. Gelukkig telen wij het hele jaar door planten, dus waarschijnlijk overleven we dit wel, maar voor veel kleinere teeltbedrijven is dit funest.”

Bron: dhblad.dk en fyens.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven