Bloemisten krijgen ook toegang tot TOGS-regeling € 4.000,--

VBW heeft samen met Inretail lobby gevoerd om te zorgen dat regelingen snel toegankelijk zijn voor noodlijdende bedrijven. Deze lobby werpt zijn vruchten af. Er zijn inmiddels meerdere regelingen opengesteld. De TOGS-regeling is er daar één van.

Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals bloemisten kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft gisteren (30 maart) de uitbreiding bekend gemaakt van de regeling. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Eenmalige gift van 4.000 euro om eerste vaste lasten te kunnen betalen
Via de regeling TOGS kunnen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Voor doorlopende kosten voor personeel heeft het kabinet andere maatregelen getroffen die ook onderdeel uitmaken van het Noodpakket voor banen en economie (NOW-regeling). De regelingen kunnen per dag worden aangepast en/of uitgebreid. Houd de informatie daarom ook goed in de gaten.

Meer informatie of regeling aanvragen?
Er is op dit moment grote drukte bij de verschillende loketten. Er wordt nadrukkelijk gewezen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de ondernemers. Vraag de regeling alleen (nu) aan als je in grote nood verkeerd.

bron: VBW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven