Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hofland Flowering Plants met de blik vooruit

“Wij hebben de Spaanse griep van 1918-1922 ook overleefd”

Tholen - In 1899 startte Jan Hofland, de man op de foto, zijn eigen kwekerij. Dat is op de kop af 121 jaar geleden, maar omdat dit jaar Goos Hofland (vierde generatie) 40 jaar kweker is en zoon en dochter Frank en Annemiek de zaak officieel overnemen, werd besloten de grote jubileumviering dit jaar te laten plaatsvinden.

Dat waren de plannen. Corona gooit roet in het eten en in plaats van feest is het crisis. Hofland moet, samen met de hele sierteelt, alle zeilen bijzetten en hopen op spoedig betere tijden. Je moet je mindset omzetten naar 0 en van daaruit iedere order en iedere verkoop aanmerken als winst, weet Annemieke.


De man in het midden is Jan Hofland

En juist daarom is het leuk deze post, die de kweker eind vorige week op social media plaatste, nog even onder de aandacht te brengen. Hoop is er wel degelijk. Een eeuw geleden kampte de wereld ook met een pandemie, de zogenaamde Spaanse griep. Hoewel daar ongetwijfeld veel over te zeggen is, is het punt hier niet te kijken wat erger is – nu, toen, misschien WOII. Het punt is te laten zien waar een beetje strijdlust je kan brengen. We hebben het toen ook gerooid, we rooien het al 120 jaar, en met een beetje mazzel zet Hofland er over vier jaar (letterlijk) een kroontje op.

Klik hier voor een beknopte geschiedenis van plantenkwekerij Hofland Flowering Plant, dat men in de markt primair kent van de schlumbergera (lidcactus).


Hofland Flowering Plants
Lange Broekweg 46
2671 DV Naaldwijk
T: +31 (0) 174 62 58 87
E: annemiek@hoflandfloweringplants.nl
www.hoflandfloweringplants.nl

Publicatiedatum: