Landgard CEO Armin Rehberg ontslagen

Nadat de Raad van Toezicht pas drie dagen eerder Dirk Bader en Labinot Elshani in het bestuur van de telerscoöperatie had benoemd, werd gisteren aangekondigd dat de Raad van Toezicht van Landgard eG Armin Rehberg "na een unanieme beslissing als bestuurslid van Landgard eG" had ontslagen.

Dirk Bader en Labinot Elshani zijn met ingang van 23 maart 2020 in een buitengewone vergadering van de Raad van Commissarissen benoemd tot nieuwe leden van het bestuur van de coöperatie. Samen met Carsten Bönig, verantwoordelijk voor Financiën en Centrale Dienstverlening, vormen zij de totale directie van Landgard eG. Labinot Elshani zal verantwoordelijk zijn voor de groenten- en fruitafdeling en Dirk Bader voor de bloemen- en plantenafdeling.

Armin Rehberg en Labinot Elshani 

Met de benoeming van de twee hoofdvertegenwoordigers in de Raad van Bestuur wordt de in 2017 ingezette strategie voortgezet, aldus de commissaris, met als doel de relaties met klanten en telers in de toekomst nog beter op elkaar af te stemmen en de belangen van de aangesloten bedrijven beter op elkaar af te stemmen. Dit zou het bedrijf in de best mogelijke positie brengen voor de toekomst.

Gisteren volgde dan het ontslag van Rehberg, die sinds 2013 aan het hoofd staat van Duitslands grootste aanbieder van groenten, fruit, bloemen en planten. Twee jaar geleden werd het contract van Rehberg op lange termijn verlengd tot 2022. In de branche wordt gezegd dat Rehberg niet betrokken was bij de beslissing om de Raad van Bestuur uit te breiden.

Voor de klanten en leveranciers van Landgard eG en de aan haar gelieerde ondernemingen hebben de veranderingen in de Raad van Bestuur geen effect op de dagelijkse bedrijfsvoering en processen, aldus de onderneming in een persbericht. Er wordt nogmaals benadrukt dat de nieuwe structuur de telerscoöperatie op de best mogelijke manier zal positioneren voor de toekomst.

De Raad van Commissarissen dankt Armin Rehberg voor zijn jarenlange inzet en wenst hem "het beste voor de toekomst".

Bert Schmitz, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Landgard eG, Dirk Bader, Carsten Bönig en Labinot Elshani komen intussen met de volgende verklaring over de reorganisatie van het directieteam van Landgard eG:

"Het op donderdag aangekondigde besluit dat Armin Rehberg met onmiddellijke ingang door de Raad van Commissarissen wordt ontslagen als lid van de Raad van Bestuur van Landgard eG kwam voor velen als een verrassing. Om de relaties met klanten en telers in de toekomst en de belangen van de aangesloten bedrijven nog beter op elkaar af te stemmen, vooral met het oog op de bijzondere uitdagingen van de huidige coronacrisis, heeft de Raad van Commissarissen van Landgard eG besloten om het directieteam van de telercoöperatie te versterken en de voormalige general managers Dirk Bader en Labinot Elshani te benoemen als nieuwe divisiedirecteuren.

Tijdens het vormen van deze nieuwe samenstelling werd duidelijk dat een gemeenschappelijke, stabiele basis in de nieuwe bestuursstructuren helaas niet op deze manier kan worden geïmplementeerd. In de huidige situatie is stabiliteit echter belangrijker dan ooit - niet alleen voor onze telercoöperatie en onze medewerkers, maar ook voor onze leden en klanten. Om deze reden heeft de Raad van Commissarissen van Landgard eG op korte termijn overleg gepleegd en unaniem besloten Armin Rehberg met onmiddellijke ingang uit de Raad van Bestuur van Landgard eG te ontslaan.

Wij erkennen uitdrukkelijk zijn verdiensten voor de Landgard telercoöperatie in de afgelopen jaren. In de eerste plaats willen we wijzen op een aantal jaren van diepgaande en succesvolle herstructurering en herpositionering van het bedrijf. Bovendien heeft Rehberg Landgard tal van belangrijke en toekomstgerichte impulsen gegeven.

In de huidige situatie met zijn vele uitdagingen, ook voor ons, onze leden en klanten, moest de Raad van Toezicht de noodzakelijke voorwaarden scheppen voor een stabiel management van de Landgard telercoöperatie. Daarbij is het noodzakelijk om als een eenheid op te treden. Als driekoppig directieteam beschouwen wij ons in een ideale positie om de Landgard telercoöperatie samen naar een zekere toekomst te leiden.

In het kader van de nieuwe taakverdeling zijn Dirk Bader en Labinot Elshani nu verantwoordelijk voor inkoop, producentenbeheer, lidmaatschappen, inkoop, verkoop, intralogistiek, marketing en bedrijfscommunicatie, kwaliteitsborging/kwaliteitsmanagement en duurzaamheid, alsmede logistiek/FLS in hun respectievelijke productgebieden.

Als Chief Financial Officer is Carsten Bönig verantwoordelijk voor controlling, financiën en boekhouding, vastgoed en technologie, IT/EDP, HR, juridische zaken en handhaving, auditing en bedrijfsontwikkeling, alsmede marketing en bedrijfscommunicatie.

Samen willen we ons nu volledig richten op onze core business en de belangen van onze telers en ons concentreren op het beheersen van de enorme uitdagingen die de gevolgen van de coronacrisis met zich meebrengen. Tijdens onze jaarlijkse persbriefing zullen we niet alleen verslag doen van 2019 bij Landgard, maar ook de resultaten van ons werk in het nieuwe team van de Raad van Bestuur presenteren.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven