Steven van Schilfgaarde op BNR

"Leidende positie Nederlandse sierteelt in het geding"

De Nederlandse export van sierteeltproduct verloopt voor 90% via Royal FloraHolland (RFH). Maar als de huidige crisis te lang duurt en/of de sector er collectief niet best uitkomt, is het heel wel mogelijk dat Nederland zijn leidende positie in de markt verliest.

Op BNR was Steven Schilfgaarde, CEO van de coöperatie, gisteren te gast om de ontwikkelingen in de sierteelt toe te lichten. Bottom line is dat een noodfonds cruciaal is. Komt dat er niet, dan hebben, met China in het achterhoofd en een (dus) geprognosticeerde situatie van 2 a 3 maanden zonder noemenswaardige handel, veel bedrijven tegen die tijd het licht uitgedaan .

RFH zelf hanteert een dergelijke prognose. Doel is uiteraard om deze maanden zo goed mogelijk door te komen, en vervolgens ook om weer zo sterk mogelijk uit de startblokken te schieten wanneer de lichten weer langzaam op groen gaan.

De directeur meldt verder dat twee leden reeds hun lidmaatschap zouden hebben opgezegd. Verder legt hij de luisteraar nog eens uit hoe de veiling de aanvoer poogt te reguleren en zodoende vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Het fragment is hier terug te luisteren (vanaf minuut 25)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven