bloemetje voor Sonneburg in Rotterdam

Ook Schouten blijft niet achter in actie om kwekers en ouderen te steunen

Minister van LNV Carola Schouten overhandigde vanmiddag bloemen en planten aan bewoners en personeel van Sonneburgh in Rotterdam. Met de overhandiging wil de minister enerzijds de sierteeltsector een hart onder de riem steken en anderzijds de bewoners van het verzorgingshuis steunen in deze moeilijke tijd. Uiteraard deelt ze met deze actie een pluim uit aan het verplegend personeel vanwege het vele extra werk dat ze moeten verzetten als gevolg van de coronacrisis, schrijft Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland in een verslag. 

Waardering voor verplegend personeel
Minister Schouten sprak haar  waardering uit voor het verplegend personeel. In haar toelichting voor de aanwezige pers sprak de minister waardering uit voor de warme initiatieven die de afgelopen dagen zijn opgestart om zowel de ouderen een fleurig moment te bezorgen als de getroffen sierteeltsector te ondersteunen. Met het bezoek aan Sonneburgh gaf zij het goede voorbeeld aan de rest van Nederland.

Flowerboostchallenge
Een van die spontane initiatieven is de #flowerboostchallenge, gestart door Lex van der Ende, van tuinbouwtoeleverancier Van den Ende Groep uit Maasdijk, samen met rozenteler Marc Koene van SK Roses. Zij hebben vorige week drie bedrijven uitgedaagd om bloemen of planten te kopen en die weg te geven, bij voorkeur aan mensen die een liefdevol gebaar het beste kunnen gebruiken.

Het idee van de challenge is dat de uitgedaagde ook weer drie bedrijven nomineert. De producten moeten worden gekocht bij de teler, de bloemist of via een webshop. Dit initiatief verspreidt zich vanuit het westen als een olievlek over het land.

Dat geldt ook voor Redjeboeketje. In samenwerking met onder andere Frederique’s Choice en Groenland is een website gemaakt ter ondersteuning van de teler én mensen die een pluim verdienen of eenzaam zijn. Voor 15 euro doneert een consument een boeket dat wordt bezorgd bij een zorginstelling.

Bron: Glastuinbouw Nederland

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven