Calor Holland doet #FlowerBoostChallenge bij Kwekerij Jan van der Knaap

"Hoe meer mensen rechtstreeks bij de tuinder kopen nu, hoe beter"

Tholen - Het afronden van een klus voor Tuincentrum Overvecht in Tilburg en het maken van een 'maatpak', dat wil zeggen een compleet ketelhuis in een zeecontainer voor een cannabisproject in Portugal, gaat gewoon door, maar Jean-Pierre Schenkeveld van Calor Holland was deze week al planten rapend ook te vinden in de kas bij Kwekerij Jan van der Knaap. De reden? De #FlowerBoostChallenge natuurlijk!

Foto rechts: Jan en Jean-Pierre rapen de planten

Historische band
Calor Holland was eind vorige week uitgedaagd door onze eigen redactie. "We hebben direct contact gezocht met Kwekerij Jan van der Knaap aan de Nieuweweg 90 in Honselersdijk", vertelt Jean-Pierre. "Jan is mijn oudste, persoonlijke klant aan wie ik in de jaren negentig al een kas verkocht en in de nieuwbouw nog de complete verwarmingsinstallatie leverde en installeerde.

In deze barre tijden moeten we elkaar allemaal helpen en zeker de kwekers die harde klappen krijgen. Met een mooie kar bloeiende planten, mede door mijzelf geraapt en dat viel niet mee", grinnikt Jean-Pierre, "zijn we naar De Terwebloem gereden, een woonzorgcentrum in Poeldijk. Daar zijn we hartelijk, wel op minimaal 1,5 meter afstand, ontvangen door Petra en Annet en hebben Jan en ik de planten overhandigd."

Twee vliegen in één klap
De mensen in de Terwebloem waren er blij mee: een geluksmomentje voor de bewoners dat hen opfleurt. En voor de kweker ook fijn. "Eigenlijk sla je twee vliegen in één klap met alle initiatieven voor thuisverkoop nu", aldus Jean-Pierre. "Er moeten zoveel mogelijk mensen naar de kweker komen om bloemen, planten en ook groenten te kopen. A hoeven ze dan niet in de rij te staan voor de supermarkt, met dus minder besmettingsrisico, en B helpt het de kweker.  

Bij Kwekerij Van der Knaap is de komende tijd in het dockshelter een pop-up store opgericht. "Alles werkt met barcodes en betalen gaat per telefoon", zag Jean-Pierre. 

Foto rechts: de 'winkel' aan de Nieuweweg 90

Doorwerken op 1,5 meter
Zelf gaat hij vanmiddag wel even de deur uit om de voorgang van het project in Tilburg voor Tuincentrum Overvecht te bekijken. "Dat gaat gewoon door. Op minimaal 1,5 meter werken gaat daar prima, want de een staat daar op een hoogwerker en de ander weer een stuk verderop. Dicht naast elkaar werken hoeft daar niet."

En in de loods in 's-Gravenzande wordt ook gewoon gewerkt. "Ook hier met in acht name van de richtlijnen van het RIVM. Het ketelhuis in een zeecontainer voor het project in Portugal heeft geen grote urgentie, maar is nu een mooie klus om mee bezig te zijn. Als het ketelhuis in Portugal in september draait, dan is dat prima. Mensen naar het buitenland krijg je nu toch niet, dus wie thuis zit of terug van werk komt kan mooi bij de kweker om de hoek even bloemen, planten of groenten meenemen", besluit Jean-Pierre.

Voor meer informatie:
Calor Holland B.V.
www.calorholland.com
sales@calorholland.com


Plantenkwekerij Jan van der Knaap
www.janvanderknaap.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven