Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
onduidelijkheid door uiteenlopende besluiten deelstaten

Ook Duitse groothandel roept om Corona-Soforthilfeprogramm

Of bouwmarkten, bloemisten en andere winkels in de ene deelstaat wel en in de andere deelstaat niet geopend zijn, is zelfs voor de Duitse groothandel zelf niet altijd duidelijk. Dat meldt BGI, de Duitse vereniging van bloemengroothandelaren. De situatie is zeer ongelijk, omdat de verschillende deelstaten verschillend met de situatie omgaan. Groothandel opereert echter vaak trans-regionaal en omdat de situatie ook voortdurend verandert raakt men de draad kwijt. Daar komt nog bij dat soms winkels en ook ketens, die formeel wel open mogen zijn, uit 'voorzorg' de deuren sluiten.

Reguliere handelsstromen vanuit de groothandel naar de verkooppunten is daarom vrijwel stil komen te liggen, maar tegelijkertijd is vrijwel alles - bestellen, leveren, ophalen - op on-Duitse, geïmproviseerde wijze toch mogelijk. Veel hiervan zou gebeuren tegen prijzen onder het normaal , maar naar eigen zeggen is de solidariteit groot.

Ook in Duitsland kent men het fenomeen werktijdverkorting, een regeling waar men en masse een beroep op doet.

Tot slot klinkt ook hier een dringende roep om het starten van een Corona-Soforthilfeprogramm, 'want alleen op die manier kan een stevige basis gelegd worden onder de vele kleine en middelgrote bedrijven die de branche kenmerkt.'

Klik hier voor meer informatie

 

Publicatiedatum: