Vervroegde lancering van nieuwe online bloemen-startup Hold

Hold, een nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, start vanaf vandaag in Amsterdam met het bezorgen van 'speciale boeketten van hoop en liefde'. De online bloemen en planten service zou dit najaar beginnen, maar heeft de lancering naar voren verplaatst vanwege zowel de sociaal maatschappelijke als de economische gevolgen van de corona-pandemie.

Omdat de bloemenexport zo goed als stil ligt, zijn veel Nederlandse kwekers genoodzaakt hun voorraad te vernietigen. Door vervroegd te lanceren, hoopt Hold een deel van het bloemenoverschot voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen. Daarnaast zijn veel mensen nu genoodzaakt thuis te werken en hun sociale contacten tot een minimum te beperken. Hold wil hen helpen hun huis, de omgeving waar ze nu noodgedwongen zo veel tijd doorbrengen, wat op te vrolijken. Vanzelfsprekend kunnen ook boeketten cadeau gedaan worden - Hold brengt het boeket tot aan elke voordeur.

Eucalyptus, olijf en ranonkel
Hold houdt het simpel en levert tijdens deze thuisblijf-periode voor negentien euro één soort boeket. In het boeket zit onder andere eucalyptus, dat symbool staat voor bescherming; olijf, symbool voor hoop; ranonkel en roos voor liefde en de gerbera lijkt op een zonnetje en staat voor vrolijkheid. Het boeket kan online besteld worden. Hold levert het de volgende dag per bakfiets. De ontvanger krijgt een belletje als het boeket voor de deur ligt.

Bloemensector plat
‘Bijna alle bloemen worden nu vernietigd’ zegt Silke Tijkotte, mede-oprichter van Hold. Tijkotte (32) werkt vanaf haar vijftiende in de bloemensector. Met pijn in haar hart zag ze de afgelopen dagen op televisie en social media hoe ondernemers uit de bloemensector de wanhoop nabij zijn. Nederland exporteert het grootste gedeelte van de bloemen die het kweekt, maar door de gevolgen van het coronavirus ligt de bloemenexport zo goed als plat. Daardoor wordt het overschot aan aanbod vernietigd. Maar juist in deze tijd hebben we bloemen nodig, vind Tijkotte. ‘Bloemen kunnen je een fijn en rustig gevoel geven. Ze helpen je op een natuurlijke manier met jezelf en anderen te verbinden.’ 

Over Hold
Hold is een online bloemen en planten service, opgericht door Lisette Wiebes en Silke Tijkotte. Vanaf dit najaar is hun aanbod met eigen boeket-collecties, kamerplanten en potten in heel Nederland verkrijgbaar. Tijkotte werkte vanaf haar vijftiende in een bloemenkraam en ging na haar studie bedrijfskunde aan de slag bij Royal FloraHolland, waar zij het startup-platform Let it Grow heeft opgezet. Wiebes is illustrator en grafisch ontwerper en runt haar eigen creative agency, The Wiebes Agency.

Meer informatie over het bedrijf leest u hier.
 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven