Anicée Henin, Mabru

"Ondanks sluiting van de bloemenhal gaat handel op de Vroegmarkt gewoon door"

Tholen – Ondanks de maatregelen die de Belgische regering heeft getroffen om het coronavirus in te dammen, mag de Brusselse Vroegmarkt op de gebruikelijke uren openblijven. Echter gelden deze maatregelen enkel voor de levensmiddelensector, waardoor de bloemenhal noodgedwongen zijn deuren moest sluiten. De sluiting van de bloemenhal duurt voorlopig tot 5 april.


Benjamin Brolet Photograpphy

“Om in volledige veiligheid te kunnen werken, hebben we veiligheidsinstructies verspreid en hebben we al onze handelaren aangespoord om de contacten in hun verkoopruimten te beperken: niet meer dan 1 klant per 10 m² in de magazijnen”, vertelt Anicée Henin van Mabru. “De meeste van onze handelaren vragen hun klanten om hun bestellingen vooraf te plaatsen en passen de strikte hygiëneprocedures toe van handen wassen tot aan het ontsmetten van hun winkelpanden.”

“Sommige handelaren, die aan de horeca leveren, zijn in de problemen gekomen door de sluiting van alle horecazaken. Echter degenen die leveren aan voedingswinkels hebben momenteel buitengewoon veel afzet. Voor iedere handelaar verschilt de situatie”, vervolgt Henin. “Vrijwel alle magazijnen van de Vroegmarkt, met uitzondering van één of twee handelaren, zijn open. Diverse handelaren hebben hun openingstijden aangepast door eerder te sluiten of enkel te werken op grote marktdagen.”


Benjamin Brolet Photograpphy

“Door de uitzonderlijke gezondheidsomstandigheden hebben wij maatregelen genomen om de toegang tot de site te beperken. Hierdoor mogen particulieren hun boodschappen niet langer meer komen doen op de site waardoor de professionelen op die manier hun werk kunnen doen door veilige afstanden aan te houden. Bij de ingang wordt een strikte controle uitgeoefend om de toegang tot particulieren te verbieden”, aldus Anicée. Al het personeel van Mabru is 24 uur per dag beschikbaar om de continuïteit van de aanvoer te verzekeren. De directie van Mabru blijft in contact met de burgemeester van Brussel voor de openbare orde en de ontwikkelingen van de Mabru.

Over het aantal bezoekers geeft de Mabru tot het eind van de maand geen uitsluitsel. “Maar we merken dat de activiteiten van de markt zeker niet zijn gestopt. Er zijn wel wat minder bezoekers aanwezig op de site, maar dat komt doordat steeds meer handelaren zelf bezorgen. Toch is de parkeerplaats elke dag weer goed gevuld en gaan het werk gewoon door”, vervolgt Anicée. “Ondanks dat alles gewoon doorgaat maken wij ons wel degelijk zorgen over de situatie en de maatregelen die worden opgelegd. We hopen dat de situatie snel weer de oude wordt.”


Benjamin Brolet Photograpphy

Voor meer informatie:
Anicée Henin
Mabru
+32(0)2 215 51 69
anicee.henin@mabru.be   
www.mabru.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven