Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselbranche helpt tulpenkwekers

Alle 350 medewerkers van voedselproducent De Menken Keuken uit Sassenheim werden afgelopen vrijdag verrast met een tulpenboeket. De hamsterwoede in Nederland zorgt ervoor dat het personeel van bakkerijen, vlees- en visverwerkers, zuivelproducenten, supermarkten en transporteurs dag en nacht werken om Nederland van eten te voorzien. De bloemenbranche lijdt echter zwaar onder de coronacrisis door de weggevallen export en kan elk beetje extra verkoop goed gebruiken.

Op initiatief van Michiel van ’t Hek van De Menken Keuken en onderneemster Wilma Mesman uit Lisse werd de actie ‘Tulpen voor voedsel’ in het leven geroepen. Tulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk had de coördinerende rol. Voedselproducerende bedrijven die topomzetten draaien, werden opgeroepen hun medewerkers in de tulpen te zetten. Vrijdag werden duizenden bossen uitgereikt aan de buffelende personeelsleden.

Ook bedrijven buiten de voedselsector worden opgeroepen in te haken op de sympathieke actie via www.tulpenvoorvoedsel.nl

 

Publicatiedatum: