Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers doneren anthuriums aan voedselbank

Nederlandse snijanthuriumkwekers doneren deze week duizenden anthuriums aan de voedselbanken om met hun bloemen, die anders vernietigd zouden worden, zoveel mogelijk huiskamers op te fleuren in deze moeilijke tijd. De kwekers doneren honderden boeketten aan de voedselbank Westland en Zoetermeer, zodat ruim 400 gezinnen het thuis wat gezelliger kunnen maken.


Vrijwilliger voedselbank Westand Frits Troost neemt de anthuriums in ontvangst

Een nieuw thuis voor de kleurrijke anthuriums
Kwekers betreuren dat er zo vee­­l bloemen vernietigd zouden worden en geven de kleurrijke anthuriums dus een nieuw thuis via diverse goede doelen. Met deze actie dragen ook de anthuriumkw­­ekers hun steentje bij. “We hebben prachtige, lang houdende bloemen, waarmee we veel mensen blij kunnen maken. Dat onze anthuriums nu een mooi plekje kunnen krijgen bij de mensen thuis, doet ons goed”, aldus snijanthuriumkweker Jens Kool van Bouman Anthuriums.


Vrijwilliger Ruud bij voedselbank Zoetermeer

#flowers4oxygen
Vanuit de bredere sierteelt zijn er al verscheidene mooie initiatieven opgezet om deze bloemen een andere bestemming te geven. Zo is tevens het initiatief #flowers4oxygen ontstaan. Diverse partijen in en rondom de Nederlandse sierteelt slaan de handen ineen om tijdens de coronacrisis een positieve boodschap te verspreiden: bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid. Met de hashtag #flowers4oxygen voorzien zij, via uiteenlopende acties en informatie, de wereld symbolisch van de broodnodige zuurstof.

bron: anthurium.info

Publicatiedatum: