vanwege bezorgdheid COVID-19 verspreiding

Sakata, Syngenta, Beekenkamp, Monrovia en ABZ Seeds cancelen CAST deelname

Door de bezorgdheid met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) hebben Syngenta Flowers North America, Sakata Seed America, Beekenkamp, Monrovia en ABZ Seeds besloten hun deelname aan de California Spring Trials te cancelen. Met deze maatregel willen ze het risico op verspreiding verminderen. Of meerdere deelnemers dezelfde beslissing gaan nemen, is nog niet duidelijk. Wel is het zeker dat de bezoekers aantallen lager zullen liggen, mede doordat de VS een reisverbod in heeft gesteeld voor 25 Europese landen, inclusief Nederland (bron: NOS.nl).

De California  Spring Trials is een jaarlijks evenement en staat gepland plaats te vinden van 28 maart tot en met 1 april. Veredelaars laten op verschillende locaties aan de westkust van Californië hun bestaande, nieuwe en potentiële variëteiten zien.


De trials locatie van Syngenta Flowers North America (foto gemaakt tijdens CAST 2019)

Op 11 Maart heeft Santa Clara County, een staat in de staat Californië, medegedeeld dat grote bijeenkomsten niet meer toegestaan zijn.

Het hoofdkantoor en R&D van Syngenta North America is gevestigd in het zuiden van deze county en hebben gisteren in een persbericht laten weten dat ze wel operationeel blijven, maar gesloten blijven voor bezoekers, nationaal en internationaal.


De ingang van Sakata Seed America in Salinas (foto genomen tijdens CAST 2019)

Ook Sakata Seed America, die weliswaar niet in dezelfde county is gevestigd, liet gisteren weten niet deel te nemen aan de CAST dit jaar. De kas en CAST trial locatie is in Salinas, Monterey County en ze hebben besloten om het zekere voor het onzekere te nemen. 


De Floricultura locatie waar Beeknkam, Monrovia en ABZ Seeds hun varieteiten zouden tonen.

Vanochtend hebben Beekenkamp, Monrovia en ABZ Seeds - die aanvankelijk hun producten zouden presenteren op de locatie van Floricultura in Salinas - laten weten ook hun deelname te annuleren.


Binnen bij Floricultura (CAST 2019)

Ondanks deze deelnemers niet bij CAST zullen zijn, zijn ze wel van plan om hun variëteiten te laten zien. De marketing teams de bedrijven zijn hard aan het werk om een alternatief voor de CAST te bedenken. Meer informatie zal hier later over volgen. 

Andere deelnemers
Tot nu toe zijn er nog geen andere afmeldingen aangekondigd. Echter, de situatie wordt bij alle deelnemende bedrijven wel besproken en er zullen snel beslissingen worden genomen.

Andere beurzen
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er verschillende beurzen gecanceld of uitgesteld.

Een van de eerste beurzen die uitstel aankondigde was Flower Expo China. Deze stond gepland van 16-18 maart in Guangzhou, China, en is verplaatst naar 11-13 mei. Deze week hebben ze laten weten dat de beurs, zoals het er nu naar uitziet, door zal gaan.

Snel daarna volgde de Hortiflorexpo IPM Beijing met de aankondiging dat de beurs verplaatst zal worden. Er is echter nog geen exacte datum vastgesteld maar het zal in de maand september, oktober of november plaatsvinden.

Een beurs die last minute gecanceld moest worden was de Myplant & Garden. Deze beurs stond gepland voor 26-28 februari in Milaan en moest een paar dagen voor de start afgeblazen worden. Snel daarna kwamen ze met een nieuwe datum: 21-23 september, 2020.

World Floral Expo, een beurs van HPP Exhibitions, die plaats zou vinden in New York dit jaar was ook gedwongen te cancelen. De beurs is nu een jaar vooruit geschoven.

Ook de World Orchid Conference (WOC), een groot orchideeën evenement die elke 3 jaar wordt georganiseerd gaat ook niet door. Het evenement stond gepland om van 9-18 maart plaats te vinden in Waipu, Taiwan. Er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt.

Een beurs die wel doorging te midden van de corona uitbraak is Hortex (26-28 februari, klik hier voor de fotoreportage van de beurs.) Ondanks het lager aantal bezoekers waren de deelnemers tevreden met de beurs dit jaar en hadden begrip voor de situatie. Volgend jaar zal deze beurs plaats vinden van 17-19 maart.

De Horti Asia die gepland staat plaats te vinden van 7-9 mei gaat tot op heden nog door.

Momenteel is de FloraHolland TradeFair in Naaldwijk in volle gang. Gistermorgen is de beurs gewoon' van start gegaan na overleg met het RIVM en de GGD. Wel wordt bezoekers gevraagd de preventieve hygiënemaatregelen van het RIVM te volgen zoals niezen in de ellebogen dus en groeten met de voeten.

Wat kan je zelf doen om verspreiding te voorkomen?
Op de website van de RIVM staan de volgende belangrijkste maatregelen die men kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

"Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven