Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floricultura hanteert zelf afbreekbare biologische mandjes

Floricultura presenteert een 'mandje' welke voor het grootste gedeelte bestaat uit aardappelzetmeel. Deze vervangt het voorheen gebruikte plughouders van biologisch PLA. Vanaf begin februari is Floricultura begonnen met het inzetten van de biologische mandjes voor alle Phalaenopsis pluggen. De klanten van Floricultura zullen rond juli 2020 de eerste leveringen krijgen. Het mandje zal volledig zijn afgebroken voordat het eindproduct de kwekerij verlaat. De consument zal niets van het mandje terugvinden.


 
Voordelen
Zoals de naam het natuurlijk al zegt, breekt dit mandje zelf af (dus zonder industriële compostering) en breekt het sneller af in vergelijking met het huidige mandje, wat wereldwijd nog veel wordt gehanteerd. Het mandje zorgt voor minder restafval en kan zonder probleem met de groene afvalstroom mee. Het materiaal voor het nieuwe mandje is gecertificeerd door TÜV AUSTRIA en voldoet aan alle normen en vereisten voor composting en biodegradation (EN-13432 09-2000). 

MVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Floricultura haar natuurlijke manier van bedrijfsvoering. Floricultura probeert al jaren zo duurzaam mogelijk te produceren en zij maken continu ook aanpassingen om het proces verder te verduurzamen. Dit doet Floricultura al via hun geothermische bron, de kassen met warmte-en koudeopslag, maar nu dus ook door middel van dit sneller afbreekbare mandje. Zo draagt Floricultura ook een steentje bij om duurzaam te produceren en helpen zij hun klanten weer om hun productieprocessen duurzamer te maken.

Voor meer informatie:
Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
www.floricultura.com

Publicatiedatum: