Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GenNovation opent eigen laboratorium in Wageningen Agro Business Park

Met een symbolische knip in het DNA heeft GenNovation gisteren zijn nieuwe laboratorium officieel geopend. De vier betrokken partnerbedrijven Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan zetten daarmee een volgende stap in hun samenwerking in het ontwikkelen van nieuwe veredelings-technologieën. Met het moderne moleculair laboratorium gaat GenNovation de partnerbedrijven helpen bij de versnelling in veredeling en de ontwikkeling van bijvoorbeeld meer duurzaam te kweken rassen.

De vier partnerbedrijven v.l.n.r. Arie Vletter (Gebr. Vletter & Den Haan), Henk Jacobs (Dekker Chrysanten), Mark van der Knaap (Anthura) en Leo Hoogendoorn (Florensis) knippen symbolisch het DNA van het GenNovation laboratorium door.

Moleculair laboratorium
Het nieuwe laboratorium is gevestigd in Wageningen Agro Business Park. Dit is vanaf nu de vaste locatie van GenNovation. Het moleculair laboratorium wordt gebruikt voor de ontwikkeling en toepassing van DNA merkers. Met deze moderne eigen faciliteit krijgt GenNovation meer capaciteit om veredelingsonderzoek te kunnen uitvoeren ten behoeve van de partnerbedrijven.

GenNovation
GenNovation is in 2017 opgericht en is een samenwerkingsverband tussen Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan, vier toonaangevende bedrijven in de sierteelt. De strategische samenwerking is gericht op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe veredelingstechnologieën. GenNovation is het platform dat kennisuitwisseling tussen de partners bevordert.

bron: Florensis

Publicatiedatum: