Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alle hang- en teeltpotten recyclebaar

Kwekerij Baas blij met huisvuil-plastic

Op uitdrukkelijk verzoek waren de plastic hang- en teeltpotten van Kwekerij Baas altijd al gemaakt van gerecycled plastic. Maar Baas heeft de lat hoger gelegd: zij willen voortaan alleen nog werken met recyclebare potten gebruiken die gemaakt zijn van huisvuil.

De recyclebare potten die Kwekerij Baas tot nu toe heeft gebruikt, zijn detecteerbaar bij de vuilsortering. Vertegenwoordiger Harry Nieuwenhuijsen van fabrikant Desch Plantpak heeft de kwekerij geholpen dit voor elkaar te krijgen.

Het resultaat: alle hang- en teeltpotten worden voortaan gemaakt van ‘post consumer-plastic’; de grondstof voor deze potten bestaat volledig uit huisvuilplastic. Voor de productie van Baas’ eerste order van 2020 betekent dat dat er 15 ton (!!!) huisvuilplastic is gebruikt.

Aan kwaliteit of kleuren hoeft de kwekerij geen enkele concessie te doen. Na uitgebreide tests heeft Baas gekozen voor een serie zachte trendkleuren, die perfect aansluiten bij de wensen van de klanten van de kwekerij.

De slogan ‘bloeiende blijmakers’ waarmee Baas haar planten omschrijft, kan nu wellicht worden aangepast naar ‘bloeiende nóg blijere blijmakers’.

Voor meer informatie:
Desch Plantpak
www.desch.nl



Kwekerij Baas
www.kwekerijbaas.nl

Publicatiedatum: