route definitief

Toch Vlaardingen en 'gewoon' Den Haag in route Varend Corso 2020

Het gekibbel over de route van het Varend Corso dit jaar kan stoppen. De route is sinds gisteren definitief. Het wordt 'gewoon' Den Haag en toch ook Vlaardingen, in tegenstelling tot eerdere berichten over het overslaan van Vlaardingen en ondanks dat een financiële bijdrage van de gemeente Den Haag 'nog niet zeker is'.

De corsoroute vaart dit jaar op 2-3-4-5 juli. De boten varen vanuit Honselersdijk – het vaste vertrekpunt – donderdagmiddag af naar Maassluis. Tegen de achtergrond van de karakteristieke, historische binnenstad wordt de vlootschouw gehouden en is er het MeezingSpektakel.

De volgende dag vertrekken de deelnemers eerst naar Vlaardingen en vervolgens via Schipluiden, Den Hoorn naar Delft, waar een extra ronde gemaakt wordt naar de Koepoortbrug, om vervolgens te eindigen in de Zuidkolk.

Nieuwe route naar Den Haag
De zaterdag staat volledig in het teken van Den Haag. De schippers brengen de boten naar de Caballero Fabriek, waar om 11 uur vertrokken wordt met muziek en figuranten. Via de Bierkade, de Zuidwal, het Buitenom doorvaren naar de Veenkade, waar de stoet pauze houdt op hoogte van de sportvelden.

Om 13.30 uur vervolgt de feestelijke stoet nogmaals deze route om daarna aan het einde van de middag via het vertrouwde ‘t Haantje (Rijswijk) via Den Hoorn, langs Wateringen te eindigen op de thuislocatie in Honselersdijk.

Zondag = Westlanddag
Het Westlandse pracht en praal eindigt op zondag in het Westland, net als de Tour de France dat in Parijs doet aldus de organisatie. Daar zullen de Westlanders, de deelnemende schippers en de figuranten het corso warm ontvangen. De vertrouwde Westlandroute wordt gevaren vanaf 11 uur langs de dorpen Honselersdijk, Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Poeldijk, De Uithof (Den Haag) en via Kwintsheul terug naar huis.

5 plekken vrij
Met het thema ‘Its Showtime’ en met inmiddels 45 deelnemers belooft het een geweldige lange en feestelijke stoet te worden, aldus de organisatie die nog vijf plekken vrij heeft. Aanmelden kan via info@varendcorso.nl.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven