Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine onoplettendheid dreigt teler twee ton te kosten

Een kweker met zantedeschia's en een loonwerker lijken de spreekwoordelijke sigaar te worden van een wat ongelukkige samenloop van omstandigheden. Men had een perceel bloemen met een zeker bestrijdingsmiddel bespoten. Omdat regen uitbleef en dit middel in de grond moest worden opgenomen, besloot men met slootwater te besproeien. Toen de sproeier zijn werk deed en de ondernemers aan de koffie zaten, draaide de wind. Zodoende werd ook een stuk van een naastliggend perceel met daarop pootaardappelen nat. De NVWA heeft zulks kunnen constateren en omdat het (kennelijk) verboden is pootaardappelen te beregenen met oppervlaktewater, werden deze afgewaardeerd tot consumptieaardappelen.

Dat geintje kost bijna twee ton. De verzekeraar geeft niet thuis en de betrokken instanties - de structuur van de aardappelen is niet veranderd, er hebben zich geen vervuilende stoffen aan de aardappelen gehecht, bruinrot of anderzijds kwaliteitsverlies aan de aardappelen is nooit vastgesteld - leven niet meer dan de regels na. En dus lijken de kweker & loonwerker de buurman uit eigen zak te zullen moeten compenseren.

Een uitspraak volgt in maart.

Publicatiedatum: