Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"wanneer ik mag vakantie klaar stomen toch?"

Flinke geldboete en schadevergoeding na uitbuiting in kassen

25.000 euro geldboete en bijna 12.000 euro schadevergoeding, dat is waartoe een verdachte gisteren door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is veroordeeld na het uitbuiten van een illegaal in Nederland verblijvende man in kassen in de regio Emmen in 2015.

Brandwonden
Slapend in kassen, zeven dagen per week werken zonder pauzes en met gewasbeschermingsmiddelen zonder goede uitleg of opleiding brachten het slachtoffer uiteindelijk ernstig lichamelijk letsel toe. Dusdanig dat het slachtoffer met brandwonden naar het ziekenhuis moest worden gebracht. 

Bewaken
Uit WhatsApp-verkeer viel op te maken dat er heel veel en heel hard gewerkt moest worden, tot 's avonds laat. "Wanneer ik mag vakantie klaar stomen toch?" 

De verdachte voerde aan dat 'van het een het ander kwam' en dat het slapen in de kas/schuur was om het bedrijf tegen diefstal te laten bewaken, maar dat het slachtoffer vanzelf steeds meer ging werken. 

De rechter is van mening dat verdachte, samen met een medeverdachte, schuldig is aan uitbuiting, mensensmokkel door het slachtoffer op te nemen en te huisvesten.

Lees hier de hele uitspraak.