Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurt de Rodder adviseert:

"Let ook op traag afbrekend chemisch residu bij start koude teelten"

De winterperiode is voor de meeste (koude) teelten een gelegenheid om (quasi) vrij van plagen te geraken. Onder invloed van de sterker wordende zon en de langer wordende dagen zullen de eerste plagen echter niet lang op zich laten wachten, weet Kurt de Rodder, consultant voor Koppert Biological Systems in Belgiƫ. "Om dit goed in beeld te brengen, is het belangrijk om regelmatig uw Horiver vangplaten te controleren", adviseert hij daarom.

Trage afbraak chemisch residu
"Start tijdig, preventief indien mogelijk, met het inzetten van de geschikte bestrijders. Let hierbij niet alleen op de plagen maar zeker ook op mogelijk chemisch residu. Zeker in koude teelten en traag groeiende gewassen breekt chemie heel langzaam af."

Rodder en Koppert adviseren zo min mogelijk chemie te gebruiken en vroeger te starten met bestrijders. "Vaak leveren de natuurlijke vijanden al degelijk werk ook al is de temperatuur nog niet ideaal."

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
www.koppert.com

Publicatiedatum: