Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Excellence Roses certificaten voor Tantau, Kordes en Vissers

Tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen, die op 14 februari plaatsvond bij groenbedrijf  Koninklijke Van Ginkel Groep in Veenendaal, zijn 4 certificaten uitgereikt van Excellence Roses. Helma van der Louw, voorzitter van de KVBC, reikte de certificaten uit.


Vlnr: Hetty Crooijmans (Cultuurgroep Rozen), Ad Volkering (Kordes), Quercus Hanekamp (Piet Hanekamp/Tantau), Martin Vissers en Helma van der Louw (KVBC).

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen heeft de organisatie van de keuringen en verwerking van resultaten van Excellence Roses begin 2018 aan de KVBC overgedragen. Anthos verzorgt het secretariaat voor de Cultuurgroep. De vier rozen hebben een driejaarlijkse keuring doorstaan op vijf rosaria in Nederland en België. Keuringscommissies van de rosaria keuren de rozen op vier vaste momenten in het jaar en hanteren daarbij vaste criteria op het gebied van onder meer groeikracht, gezondheid, bloeirijkheid en geur.

De vier Excellence Roses
De drie breeders (1 breeder ontving 2 certificaten) waren bij de jaarvergadering aanwezig om de certificaten in ontvangst te nemen. De nieuwe Excellence Roses zijn de theehybride ROMINA (‘Tan09564’) van Tantau, de heesterroos TAXANDRIA (‘Viscampina’) van Vissers en de floribundarozen AIRBRUSH (‘Korgetcali’) van Kordes en JEAN ROBIE (‘Vismarok’) van Vissers.

bron: KVBC

Publicatiedatum: