Rudy Raes organiseert Primula Festival in Destelbergen

Gezien de populariteit en het succes van het tweejaarlijkse Primula Festival in het Verenigd Koninkrijk, organiseerde Rudy Raes Bloemzaden in week 7 het eerste Belgische Primula Festival.


Combinatiepotten

Tijdens het Festival stond –uiteraard- de primula centraal, maar ook de diverse gebruiksmogelijkheden werden in ‘the spotlight’ gezet. Er waren verschillende soorten displays te bewonderen: van de welbekende tafels zoals te zien in tuincentra, maar dan mét prachtige matching banners, tot een kleine tuin en zelfs een huiskamer. Daarnaast werd de primula ook gebruikt in verschillende thema’s rond Halloween, Kerst, Valentijn, de lente… En nog prachtige combinatiepotten er bovenop.


Rubens Sky Blue

Het doel van het festival was om de consumenten ideeën te geven en ook zowel telers als handelaars inspiratie op te laten doen.

Rudy Raes presenteerde ook de standaardvariëteiten uit eigen veredeling (Primus, Evie, Ambie, Charlie, Tobie en Cabaret), als ook enkele nieuwe kleuren en verbeteringen. Dit alles ook in vergelijking met de standaardvariëteiten van de concurrentie.


Tuinprimula's

De dubbelbloemige Rubens trok de meeste aandacht met een schitterende Sky Blue als nieuwe introductie voor 2020. Ook de Rubens Antique Apricot Rose kreeg heel wat positieve commentaren, al zit deze (samen met nog enkele nieuwe Rubens kleuren zoals Yellow, Dark Rose en Lavender) nog in een experimenteel stadium en is het nog wachten op de officiële releasedatum. Voornoemde huiskamer werd ingericht om aan te tonen dat de Rubens bovendien een zeer goede houdbaarheid heeft in de huiskamer.


Sparkly Mix

Na het succes in 2019 van de Sweetie, konden nieuwe tweekleurige primula’s met een randje niet meer achterblijven. De Sparkly Mix (waarvan de Sparkly Blue en Lavender ook als separate kleuren te verkrijgen zijn) is tevens een nieuwe introductie voor 2020.


FireFlies

Daarnaast waren ook nog enkele nieuwe specials te bewonderen zoals de FireFlies  en Limoncello.

Ook de tuinprimula’s werden niet over het hoofd gezien. De Everlast, die ze bij Raes de viola cornuta onder de primula’s noemen, en de Veristar zijn daarbij de grote aandachtstrekkers.


Rubens Antique Apricot Rose

Raes zelf is zeer tevreden over de opkomst op het festival, de vele complimenten en e-mails achteraf van kwekers en andere bedrijven van over heel Europa. Kon men niet aanwezig zijn, dan krijgt men volgend jaar een tweede kans om de

De afwezigen hadden ongelijk, maar gezien het succes krijgen ze wellicht een 2e kans volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk of later terug in Destelbergen. To be continued!

 

Voor meer informatie:

Rudy Raes bloemzaden nv
Haenhoutstraat 204
B-9070 Destelbergen
T: +32 (0)9/355.58.30
F: +32 (0)9/355.66.99
E: e.raes@raes.be
www.raes.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven