Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15 maanden cel na heterdaadje met drugs in kas

Een rare chemische lucht, 's avonds brandend licht in de kassen en het laden van vrachtwagens midden in de nacht wekten bij omwonenden argwaan. Eind januari 2018 volgt een inval, daarna een rechtszaak bij de Rechtbank Midden-Nederland en afgelopen week hoorde de verdachte 15 maanden celstraf tegen zich eisen.

Tijdens de inval werden geen grondstoffen voor cocaïne- en heroïneproductie gevonden, maar dat is eerder regel dan uitzondering zo stelde de rechter. De verdachte en medeverdachte werden op heterdaad betrapt. Zij verklaarden tegen betaling te zijn ingehuurd om schoon te maken. Twee andere mannen wisten aan de politie te ontsnappen via een achter de loods gelegen weiland.

Kilo's cocaïne
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) schat op grond van de aangetroffen gebruikte oplosmiddelenmengsels en lege jerrycans zoutzuur en oplosmiddel, dat de minimale hoeveelheid cocaïne die is geproduceerd in het drugslaboratorium tussen de 151 tot 395 kilo ligt. Over de hoeveelheid geproduceerde heroïne kan het NFI geen uitspraak doen.

Voor het vervaardigen van cocaïne en heroïne kon de rechter niet voldoende bewijs bijeen krijgen en ook het vormen van een criminele organisatie in overeenstemming met de definitie die daarbij wordt gehanteerd achtte de rechter niet voldoende bewezen. Wel wordt de verdachte gestraft voor het plegen van voorbereidingshandelingen voor cocaïne- en heroïneproductie.

Lees hier de hele uitspraak.