Coöperatie Broekpolder2040 opgericht

Woensdagavond 12 februari is de coöperatie Broekpolder2040 opgericht. De acht oprichters (zowel ondernemers als huiseigenaren) tekenden onder de supervisie van een notaris en 115 aanwezigen de statuten.

De coöperatie Broekpolder2040 is een coöperatie van ondernemers en huiseigenaren uit de Broekpolder die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de polder. De coöperatie heeft als doel het ontwikkelen/herstructureren van de Broekpolder tot een gebied waarin er een goede balans is tussen wonen & werken, bedrijven continuïteitsperspectief hebben en bewoners kunnen genieten van hun leefomgeving. Alle eigenaren binnen de polder kunnen lid worden van de coöperatie en meedenken/meewerken aan de ontwikkeling van de polder.

Broekpolder
De Broekpolder is een belangrijk tuinbouwgebied in het Westland. De polder is begrensd door de dorpen Wateringen, Kwintsheul en Honselersdijk en de Bloemenroute N222. Broekpolder is een gebied van 600 hectare, voornamelijk bestemd voor en gevuld met kassen. Daarnaast biedt de polder huisvesting aan 400 gezinnen. De polder heeft grote kansen om een toekomstbestendig en duurzaam glastuinbouwgebied te worden. Daarvoor moet er in de Polder tussen nu en 2040 wel het nodige veranderen. Ondernemers, bewoners, gemeente, provincie, hoogheemraadschap en ETP hebben ervoor gekozen om dit traject gezamenlijk in te gaan. En bovenal: op gelijkwaardige basis. Een uniek en grensverleggend proces, dat kan uitgroeien tot een aanpak voor andere tuinbouwgebieden in Nederland.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven