Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
T.O.B. L-103 behandeling verlengt bloei met 3 dagen en gaat bladvergeling tegen

Behandelde Limonium-variëteiten beter houdbaar tijdens export

Limonium, ook wel Statice, Caspia, Zeelavendel, of Marsh-rozemarijn genoemd, is één van de 20 meest verkochte snijbloemen ter wereld. Veel van de 120 -150 soorten zijn inheems in het Middellandse Zeegebied. De bloem staat vaak symbool voor dierbare herinneringen en sympathie en is vaak onderdeel van gedenkkransen, boeketten en bloemstukken. Ook wordt de bloem veel gebruikt als boeketvuller.

Naast het papierachtige uiterlijk en de decoratieve eigenschappen van de stam is het eetbaar en wordt het gebruikt in kruidenremedies.

Israëlische veredelaars en kwekers hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Limonium-variëteiten voor de wereldwijde commercialisering met inbegrip van variëteiten zoals de Limonium altaica Safora Dark Blue. Ze zijn ontwikkeld en gepatenteerd door Danziger uit Israël.

Danziger is al meer dan een halve eeuw een 's werelds meest vooraanstaande veredelaars van perkplanten en snijbloemen. Het werkt daarbij nauw samen met Gadot Agro, dat met haar ‘T.O.G.’ snijbloemenverzorgingslijn en Long Life - Cut Flower Food, een integraal onderdeel van deze inspanning is geweest en  waardoor de houdbaarheid van deze bloemen voor export naar verre bestemmingslanden aanzienlijk is verbeterd.

In een gesprek met Dr. Shimon Meir en Dr. Sonia Philosoph-Hadas van de Postharvest Science Department van de Agricultural Research Organization, The Volcani Center in Rishon LeZion, Israël, bespraken zij het werk dat in Italië wordt uitgevoerd, in nauwe samenwerking met de (CREA).

Flora Toscana, een coöperatie van bloemenkwekers gevestigd in Pescia, Toscane, vroeg de onderzoekers van Council for Agricultural Research and Economics (CREA) om hen te helpen bij het vinden van behandelingsprotocollen om de bloemopening te verbeteren, de levensduur van de bloem te verlengen en vergeling van de bladeren en stelen te voorkomen voor en na de verkoopperiode van de Limonium sinuatum en Limonium altaica hybride soorten.

Een reeks proeven werd uitgevoerd door Domenico Prisa, Maria Castellani, en Gianluca Burchi van CREA samen met Shimon Meir, een senior onderzoeker van het Volcani Center in Rishon LeZion, Israël, om verschillende behandelingen met Gibberellin in de post-harvest te evalueren.

Pulserende behandelingen met T.O.G. L-103 op basis van Gibberelline, een product ontwikkeld door Gadot Agro uit Israël, vertraagden effectief het verschijnen van bladvergeling. Na zes dagen in een vaas waren er nog geen tekenen van bladveroudering aanwezig. Tijdens de behandeling met T.O.G L-103 en Long Life SG werd de bloei met vier dagen verlengd in vergelijking met andere behandelingen (alle proefresultaten zijn gepubliceerd in het Italiaanse tijdschrift Il Floriculture Magazine van 2018).

In twee andere proeven werden T.O.G L-103 + Sugar + T.O.G 6 (een ander Gadot Agro-product, op basis van chloor) en T.O.G. L-101 (op basis van Cytokinine) in verschillende stadia en doseringen toegepast, gevolgd door conservering met Long Life in het vaaswater. De winnende combinaties leverden aanzienlijke verbeteringen op in de bloemopening, het vertraagd vergelen van bladeren en stelen en een langer vaasleven, voor respectievelijk Limonium sinuatum 'Giant Blue Birds', Limonium altaica 'Michigan' en Limonium altaica 'Ohio'.

Het Gadot-team bij de IPM Essen in januari

Voor meer informatie:
Gadot Agro
+972-8-630-8000
www.gadotagro.com

Publicatiedatum: