"na laboratoriumtest nu verder opschalen"

'Mooi bedrag' voor ontwikkeling nieuwe nullozingsinnovatie Van der Ende Groep

Tholen - Met het oog op het verbod op lozen van stikstof en/of fosfaten dat in Nederland in 2027 ingaat, is Van der Ende Groep bezig met het ontwikkelen van een techniek die daar een oplossing voor biedt. Om, vooroplopend op de invoering van de wet, door te kunnen ontwikkelen heeft Van der Ende Groep een financieel steuntje in de rug ontvangen van Rabobank Westland. 

Na laboratoriumtest nu opschalen
Veel meer informatie kan men, vanwege patenten, niet over de techniek kwijt. ""De innovatie wordt zo ontwikkeld dat het toepasbaar is voor installaties van andere partijen en standalone kan worden toegepast. Hiernaast kan hij ook deel uitmaken van de zuiveringsinstallatie die al in antwoord op de verscherpte lozingsregels (m.i.v. 1 januari 2018) werd ontwikkeld, de Poseidon."

In een laboratoriumomgeving werd de techniek, die volgens Van der Ende 'veelbelovend' is, al getest. "Het is nu zaak om op te schalen om te bepalen of de techniek ook als volwaardig systeem kan functioneren." 


Foto: Thierry Schut Fotografie

In totaal werd door Rabobank Westland in 2019 350.000 euro uitgekeerd via het RabobankWestlandFonds en het Innovatiefonds. De uitreiking was op 17 februari op het kantoor van Rabobank in De Lier. 

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
www.vanderendegroep.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven