Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe condensatieboiler bespaart energiekosten

Kaleo is een IJslandse rockband en een klein dorpje in Ghana - beide trekken waarschijnlijk niet meteen je aandacht. Maar Kaléo is ook de naam van de nieuwe condensatieboiler, gelanceerd door Richel. Deze zeer efficiënte boiler maakt het mogelijk om op energiekosten te besparen.

Condensatieboilers
Condensatieboilers trekken in de laatste paar jaren steeds meer aandacht. Het verschil is dat condensatieboilers zijn uitgerust met één of meer grote warmtewisselaars en dat de temperatuur van de verbrandingsproducten lager is. Omdat het uitlaatgas wordt gerecycled door de condenserende warmtewisselaar, is de efficiëntie van een condensatieboiler veel groter dan die van conventionele boilers.

Ook de nieuwe Kaléo-boilers zijn, afhankelijk van het model, uitgerust met 2, 3 of 4 roestvrijstalen warmtewisselaars. "Elke unit biedt een breed scala aan spanning en beveiligt de warmteproductie," laat Antoine Lepilleur van Richel zien. "De warmtewisselaars kunnen ook in een serieschakeling werken voor een verbeterde modulariteit. Dankzij al deze mogelijkheden kan de totale energie-efficiëntie naar meer dan 108% verbeteren. We kunnen dat dus zeker zeer energie-efficiënt noemen."

Compact en modulair

Bij het ontwikkeling van het systeem heeft het bedrijf veel aandacht besteed aan het ontwerp van de installatie, zodat deze compact en modulair zou zijn. Daarnaast is het mogelijk om de boiler binnen of buiten de kas te installeren.

"We wilden een oplossing bieden waarbij telers geen warmtecontrolekamer moeten bouwen of een speciale watertank," legt Antoine uit. "Het is eenvoudig te installeren, waardoor de installatiekosten laag blijven en de investering erg beheersbaar blijft." Kaléo heeft regulatie ingebouwd in het frame, waardoor de boiler kan worden gecontroleerd via de klimaatcontrolebeheersingsunit van de kas. 

De watertemperatuur van het verwarmingswater wordt exact gecontroleerd door de unit zelf en kan ook automatisch worden ingesteld als dat gewenst is. De temperatuur kan binnen een bereik van 20 tot 85 graden Celsius zijn. "In combinatie met een distributienetwerk op lage temperaturen is het mogelijk om de gewassen efficiënt te verwarmen tegen een betaalbare prijs."

Voor meer informatie:
Richel Group
ZA des Grandes Terres
13810 Eygalières
France
T: +33 (0)4 90 95 14 68
F: +33 (0)4 90 95 12 93
www.richel.fr