“7 tot 8 keer per dag verkleden, dat is niet zo’n feest”

Wat zijn de uitdagingen waar de moderne plantenkwekerij vandaag de dag mee te kampen heeft? Martin Uittenbroek, uittredend directeur bij Vreugdenhil Young Plants, weet er alles van. Met de jaren is hygiëne steeds belangrijker geworden bij het bedrijf dat naast tomaten-, paprika- en komkommerplanten inmiddels ook sterk groeit in uitgangsmateriaal voor in de sierteelt.


Tom Kester (risicoanalist glastuinbouw bij Interpolis) en Martin Uittenbroek.

Naar een hoger niveau
“Als het gaat over de toekomst, heb je niet alleen te maken met jezelf, maar ook met de mensen met wie je je bedrijf runt en met de hele tuinbouwsector. Al jaren wordt bij ons dagelijks alle bedrijfskleding gewassen voor zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten en worden bezoekers in een pak gehesen.

Inmiddels is dit al niet meer afdoende en wordt ook een aantal medewerkers gedwongen zich meerdere malen in een pak te hijsen om zich te verplaatsen tussen de verschillende afdelingen. Dat is niet zo’n feest, het vraagt begrip en professionaliteit van de medewerker.

Het is mooi om te zien hoe dit gedragen wordt en interne processen hierdoor naar een hoger niveau getild worden. Verandering is nodig en dat doe je met elkaar. Dan is het knap hoe we dat voor elkaar krijgen", vertelt Martin op de site van Interpolis. De verzekeraar bracht een bezoek aan het bedrijf om hen te feliciteren met de Interpolisprijs 'Toekomstgerichte onderneming' op het Hortigala in november 2019.

Lees hier meer. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven