12 maart: Go Flower Science Cafe

"Groen is meer dan mooi alleen"

Groen speelt steeds nadrukkelijker een rol in de leefbaarheid van onze steden. Het vangt fijnstof af, buffert het regenwater, zorgt voor verkoeling (klimaatadaptatie) én het is aangenaam om naar te kijken of in te verblijven. Toch staat de ruimte voor groen steeds meer onder druk voor de vraag naar woningen en andere stedelijke voorzieningen. Dat vraagt om een andere kijk op groen.

Wellantcollege / Groen onderwijscentrum en Greenport Duin- en Bollenstreek presenteren het Go / Flower Science Café: ‘Groen is meer dan mooi alleen’ op donderdag 12 maart 2020.

Locatie is bij JUB Holland. Dit bollenbedrijf ontwikkelde het blije bijenmengsel en een eikenprocessierups mengsel, waarmee zij een oplossing bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Robbert Uittenbogaard, directeur landscape, deelt zijn visie graag. Waarom ontwikkelen zij speciale mengsels? Hoe zorgen zij ervoor dat bloembollen onderdeel worden van de openbare ruimte? En natuurlijk staat er een rondleiding door zijn bedrijf op het programma.

De middag wordt ingeleid door Henk Westerhof, voorzitter van de Stichting De Groene Stad. Hij vertelt over de verbinding tussen het ‘grijze’ en ‘groene’ denken bij het inrichten van de openbare ruimte. Hij heeft talloze inspirerende voorbeelden hoe bomen, struiken, kruidenmengsels en bloembollen worden toegepast om het leefklimaat te verbeteren en het welzijn en geluk te bevorderen. 

Vervolgens zijn de deelnemers zelf aan zet. "Hoe kunnen wij verbinding met lokale plannenmakers tot stand brengen? Wat levert wat u betreft een bijdrage aan de inrichting van de openbare ruimte? Zijn er mogelijkheden tot samenwerking? Hierover gaan wij in het tweede deel graag in gesprek. Ook jongeren spelen hierbij een rol. Wat is hun visie op de stedelijke ontwikkeling? Welke invloed willen zij hebben en door wie of wat raken zij eigenlijk geïnspireerd?" 

Programma
Datum: 12 maart 2020
15.30 uur inloop
16.00 uur start inhoudelijk programma met Henk Westerhof en Robbert Uittenbogaard
17.15 uur napraten en connecties maken met netwerkborrel
18.30 einde

Locatie
JUB Holland
Robijnslaan 43
2211 TG Noordwijkerhout

Aanmelden kan via: groenonderwijscentrum@wellant.nl 

Bron: Greenport Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven