Mercedessen zonder spiegels voor Van Zaal Transport

Na eerder deze week al vijf nieuwe DAF trekkers te hebben aangeschaft, heeft logistiek dienstverlener Van Zaal Transport vandaag nog een nieuwtje. Het verstrekt zijn vloot met vijf MercedesBenz Actros LS1845 trekkers. 

De trekkers vervangen vijf oudere wagens en zijn recent geleverd door Mercedes-Benz Gomes uit Aalsmeer. De gloednieuwe blikvangers beschikken over verschillende intelligente technologieën. Zo springt het bijvoorbeeld direct in het oog dat de wagens geen spiegels hebben. In plaats daarvan zit er een beeldscherm in de cabine.

Juist vanwege deze nieuwe technologieën heeft Van Zaal Transport voor dit merk gekozen. Vooral de veiligheidsopties spreken het bedrijf aan, zoals het beeldscherm. Waar een spiegel meebeweegt als de vrachtwagen naar binnen draait, doet een beeldscherm dat niet. Daarmee blijft de chauffeur goed zicht houden.

Ook de ‘Active Brake Assist’ is voor Van Zaal een reden om voor Mercedes-Benz te kiezen. Dit systeem helpt bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeert herkent en merkt dat de chauffeur hier niet op anticipeert, dan geeft het hoorbare en zichtbare signalen. Reageert de chauffeur vervolgens niet of niet tijdig, dan grijpt het systeem in. Indien nodig zelfs met een noodstop. Ditzelfde geldt wanneer het systeem fietsers, voetgangers of een hekje in de dode hoek signaleert.

Van de vijf nieuwe trekkers werd er één al vooruit geleverd. Van Zaal- chauffeur Robin Kruit mocht daarvan de sleutels in ontvangst nemen en een testrit maken naar TreeVention, de beurs voor kwekers uit de Euregio. Daar stond de Mercedes in onze stand, wat op veel enthousiasme van aanwezige bezoekers kon rekenen. 

Naast de trekkers, levert Gomes ter uitbreiding ook vijf nieuwe vijf 2-as gestuurde Leci koeltrailers.

Voor meer informatie:
Van Zaal Transport
Poelweg 12
1424 PB De Kwakel
Telefoon: 0297 513 080
Fax: 0297 513 090
info@vzt.nl
www.vzt.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven