"een factor 10 goedkoper"

Van voorbedrukte plantpotjes naar printen met inkjet

Potgerberakwekerij JHL Group uit Pijnacker is voor het plantenpaspoort overgestapt van voorbedrukte plantenpotten naar het printen van standaard potjes met een Linx 89PP inkjet printer van De Koningh Coding & Labeling. In onderstaande vertelt Hans Lekkerkerk, director operations bij JHL Group, over het waarom van deze overstap.

De specialist in potgerbera’s
JHL Group veredelt, vermeerdert en produceert potgerbera’s. Steeds verder gaande automatisering en optimalisering van de verschillende bedrijfsprocessen is een belangrijke focus, zo ook voor wat betreft het efficiënt implementeren van de regelgeving omtrent het plantenpaspoort. "In eerste instantie kozen wij voor voorbedrukte potjes. Al snel kregen wij echter de behoefte om dit nog efficiënter op te pakken. Andere kwekers zagen wij zelf het plantenpaspoort op alle potjes printen en dat bleek een veel betere oplossing."

Goedkoper dan voorbedrukte potten
De tuinbouwsector is een competitieve markt met veel uitdagingen. "Overhaaste beslissingen pakken zelden goed uit. Vandaar dat wij met het plantenpaspoort eerst alle mogelijkheden goed wilden analyseren. Daaruit bleek dat zelf printen met een inkjet duidelijke voordelen had. Wij rekenden uit dat printen met deze machine een factor tien goedkoper was dan voorbedrukte potjes via onze leverancier. Verder hoeven wij alleen nog standaard 9cm, 12cm en 14cm potjes op voorraad te houden en daarmee zijn wij veel flexibeler. Ook was het mogelijk om op ieder potje de exacte datum van oppotten mee te printen met het plantenpaspoort. Kortom, veel meer controle en lagere kosten per potplant."

Plantenpaspoort printen met inkjet
Het was duidelijk dat er overgestapt moest worden naar inkjet. "Via andere kwekers hoorde ik positieve verhalen over de Linx 89PP inkjet printer van De Koningh Coding & Labeling. Daarnaast nodigde ik nog twee andere leveranciers uit, maar deze machine was voor mij de beste keus. Ook in de praktijk stelt de Linx 89PP niet teleur. De machine is niet storingsgevoelig, eenvoudig te bedienen met pictogrammen in het scherm en prijstechnisch zeer interessant. Bovendien was de begeleiding zeer prettig. De service engineer die de inkjet aan de productielijn monteerde had verstand van zaken en gaf een duidelijke instructie aan mijn operators."

Voor meer informatie:
De Koningh Coding & Labeling
Geograaf 8
6921 EW Duiven
T: 026-7410000
E: info@dekoningh.nl
www.dekoningh.nl

 
JHL Group
Blokweg 20
2641 PT Pijnacker
T: +31[0]15-3612978
E: info@jhlgroup.nl
www.jhlgroup.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven