Van verliesmodel naar verdienmodel

Meer dan ooit is er aandacht voor de toekomst van de land- en tuinbouw en de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd. Het moet duurzamer, daarover is nauwelijks discussie. Wel over de vraag wat duurzaam produceren nu precies is. En wie daarvan de kosten draagt. Hoe worden milieukosten, maatschappelijke kosten, dierenwelzijn of biodiversiteit tegen elkaar afgewogen? Wat gaat dit doen met de kostprijs van voedsel, de marges in de keten en met de consumentenprijs?

Ofwel: wat is de echte prijs van voedsel en hoe kunnen de lusten en lasten op eerlijke wijze verdeeld worden? Hoe kunnen duurzame voedselproductie met robuuste verdienmodellen voor alle schakels in de keten gecombineerd worden? Deze vragen kwamen aan de orde in de bijeenkomst ‘Van verliesmodel naar verdienmodel, de eerlijke en echte prijs van voedsel’ die ABN AMRO op 29 januari in Amsterdam hield voor een groep van ondernemers, beslissers en beïnvloeders in de agrarische-, food- en retailsector.

Lees 10 tips en een verdiepende samenvatting op de site van ABN AMRO

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven