Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw organisch afdekmateriaal Herbaedeck HBR blijft beter liggen op pot én droogt goed af

Een nieuwe samenstelling van organische grondstoffen heeft geleid tot een variant van afdekmateriaal welke zeer goed op de pot blijft liggen én goed afdroogt na bewatering. Dit maakt deze nieuwe combinatie de meest optimale organische onkruid- en moswering die tot nu toe is ontwikkeld.

Productspecialisten van Lensli hebben een nieuw en efficiënter afdekmateriaal ontwikkeld om potplanten te beschermen tegen ongewenste onkruidvorming en mos op de pot. In de afgelopen maanden is er zowel in het lab als in de praktijk uitvoerig getest met dit afdekmateriaal, wat inmiddels de productnaam ‘Herbaedeck HBR’ heeft gekregen.

Uit de onderzoeken is gebleken dat de samenstelling dankzij toevoeging van een specifiek type vezel een betere natuurlijke binding op de pot heeft. Hierdoor blijft het afdekmateriaal bij harde wind of zelfs bij omvallen van de pot, aanzienlijk beter liggen dan andere varianten.  

Sterke eigenschappen
De vezel die de optimale binding mogelijk maakt, wordt gecombineerd met een speciaal gezeefde fractie boomschors en RHP-gecertificeerd rijstkaf, die beiden zorgen voor een goede afdroging na bewatering. Deze combinatie maakt de Herbaedeck HBR uitermate geschikt voor het afdekken van zowel de buitenteelt als de bedekte teelt en bestaat daarnaast volledig uit circulaire grondstoffen.

Het afdekmateriaal heeft een natuurlijke uitstraling met een hoge sierwaarde en kan door de fijnheid van de samenstelling eenvoudig machinaal opgebracht worden.

Veel kwekers van potplanten herkennen het probleem van onkruidgroei en mosvorming op de potten. Door de toenemende beperking op gewasbeschermingsmiddelen worden natuurlijkere oplossingen gezocht om de ongewenste groei van onkruid en mos te voorkomen. Lensli biedt met dit innovatieve afdekmateriaal kwekers de mogelijkheid om weer een stap verder te komen in hun strijd tegen onkruid en mosvorming en in het gebruik van circulaire grondstoffen.

Lensli
Lensli is de nieuwe naam van Lentse & Slingerland Potgrond en heeft met meer dan 115 jaar ervaring een ongeëvenaarde expertise. Lensli ontwikkelt en produceert substraten voor de professionele tuinbouw. Hoogwaardig, op maat gemaakt en altijd met het beste resultaat.

Bij interesse in Herbaedeck HBR, kan contact opgenomen worden met Martijn den Brok, productspecialist bij Lensli (06 – 51 34 47 35).

 

Voor meer informatie:
Lensli B.V.
Klappolder 150, 2665 LP Bleiswijk
Tel.: 088 224 48 00
E: info@lensli.com
www.lensli.com

Publicatiedatum: