Nieuw lidmaatschapsmodel RFH in de maak

Komend jaar werken leden samen met Royal FloraHolland aan een nieuw lidmaatschapsmodel. Waarom dat zo is en hoe het traject eruitziet bespreekt de veiling met ledenraadsleden Walter Straathof (Gebr. Straathof) en Claudia Hölzel (Manager Kwekersdiensten en Coöperatiezaken Royal FloraHolland).

"De veiling moet zorgen voor de hoogst mogelijke opbrengst voor leden tegen de laagst mogelijke kosten. Dat is de kracht van de coöperatie", zegt Walter. "Je ziet dat de verschillen tussen kwekers blijven toenemen. Grote en kleine kwekers, steeds meer directe handel en internationale handel - het bestaande model met twee contractvormen voldoet niet meer."

Claudia: "Met de nieuwe strategische richting ontwikkelen we nieuwe diensten zoals landelijk veilen en 100% Digitaal via Floriday. Het opnemen van deze diensten in het lidmaatschap en de tarieven is daarom een logische vervolgstap." Op dit moment zijn er twee lidmaatschapsvormen (lid-aanvoerder en aanvoerder) en zit het verschil daartussen vooral in de tarieven. "Dat willen we het komende jaar scherper krijgen. Zo sluiten we beter aan op de behoeften van onze leden."

Klik hier voor het gehele artikel op de website van Royal FloraHolland

foto: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven