ervaringen Ter Laak Orchids

Meer inzicht in factor arbeid met Work-IT Portal

Sinds 2019 werkt Ter Laak Orchids, naast de module Arbeid en Productie, met Work-IT Portal als belangrijk onderdeel van de personeelscommunicatie binnen de organisatie. Dit is een web-portaal waarin iedere medewerker zijn gewerkte uren kan terugzien, verlof kan aanvragen en het spaarsaldo vrije en overuren kan bekijken. HR-adviseur Esther Hokke vertelt over de ervaringen met Work-IT.

Phalaenopsis-kwekerij Ter Laak Orchids heeft twee vestigingen in Wateringen en een locatie in Guatemala. Alle medewerkers en uitzendkrachten op de beide locaties in Wateringen hebben een tag waarmee ze in- en uitklokken. “Met Work-IT kunnen de bedrijfsleiders en de afdeling administratie eenvoudig controleren wat medewerkers hebben gedaan”, vertelt Hokke. “We kunnen bijvoorbeeld checken of ze goed hebben in- en uitgeklokt, hoeveel uur ze per dag of week hebben gewerkt, welke taken ze hebben verricht en hebben we inzicht in het aantal ziekte- en vrije dagen.”

In Work-IT Portal is alles door de medewerkers digitaal terug te zien, vervolgt Hokke. “Voorheen werkten we met een ander, wat verouderd, arbeidsregistratiesysteem, waar de registratie van de uren zoals gewerkte uren, verlofuren en overuren minder duidelijk was en werden er nog wekelijks urenbriefjes op papier verstrekt. Door met Work-IT Portal te werken, hebben zowel de werknemers als wijzelf inzicht en overzicht gekregen, is de administratieve last significant afgenomen en is de procedure van verlofaanvragen volledig gedigitaliseerd.”

Meer inzicht in factor arbeid
Ter Laak Orchids werkt sinds vorig jaar maart met de Work-IT software van Nitea. Hokke: “We wilden toe naar een systeem met meer inzicht in de factor arbeid. We beschikten namelijk over te weinig data op dat vlak.” Ter Laak sprak met verschillende leveranciers en Work-IT Teelt van Nitea sloot het beste op de wensen van het bedrijf aan. Ook de modulaire opbouw van Work-IT speelde hierbij een rol. “We werken nu met de hoofdmodule Arbeid & Productie en Work-IT Portal en overwegen om in een volgende fase uit te breiden met de Planning-module.”

Bij schaalvergroting worden arbeids- en productiecijfers steeds belangrijker, weet Esther Hokke. Met Work-IT beschikt de kwekerij nu over duidelijke en overzichtelijke gegevens van kosten, tijden, productie en prestaties. De gegevens kunnen ook onderling worden afgezet en vergeleken. “We vinden het belangrijk om te weten waar onze medewerkers mee bezig zijn en hoeveel tijd het kost om een bepaalde taak uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het stokken van planten of inpakken. Betrouwbare cijfers zijn essentieel voor onze kwekerij: wat is de kostprijs, kunnen we daarop sturen, halen we de norm en zo niet, waarom niet? Dat zijn allemaal data die we uit Work-IT kunnen halen.”

Work-IT Portal: positieve reacties
De implementatie van Work-IT bij Ter Laak Orchids is naar wens verlopen, vindt de HR-manager. De mensen van Nitea hebben samen met onze eigen ICT'er het nieuwe systeem in onze organisatie geïmplementeerd, vertelt zij. “Er is een aantal uitlegsessies geweest en we kunnen terugvallen op ons contactpersoon of de helpdesk van Nitea. Het inrichten en omzetten van het systeem heeft in eerste instantie veel tijd en energie gekost maar we ervaren dat medewerkers, zoals bedrijfsleiders, die Work IT gebruiken, er goed mee overweg kunnen. Inmiddels hebben alle medewerkers toegang tot het portaal. We zien dat de een het gemakkelijker oppakt dan de ander en hebben vooral positieve reacties gehoord.”

Ter Laak Orchids is tevreden met Work-IT. Het is een mooi pakket, waar we jaren mee vooruit kunnen, besluit Hokke. “Het mooie van Work-IT is het modulaire karakter, je hoeft niet alle software in één keer af te nemen. Zoals ik al zei, kijken we nu naar de module Planning. Met deze module kunnen we efficiënter omgaan met de te plannen arbeidsuren en een planning maken per jaar, week en dag zowel op handelings- als medewerkersniveau.”

Voor meer informatie:
Nitea IT Solutions
Honderdland 315
2676 LV Maasdijk
T: 0174-613903
info@nitea.nl
www.nitea.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven