Sicamus introduceert 2 nieuwe variëteiten

Hortensia: extra sierwaarde door tweekleurige bloemblaadjes en bladeren

Klassieke hortensia-variëteiten verkopen nog altijd zeer goed, maar de vraag naar nieuwe variëteiten groeit jaar na jaar. Daarom richt de Franse veredelaar en vermeerderaar Sicamus zich al zo'n 12 jaar op het op de markt brengen van speciale rassen. Ze staan bekend om hun Rendez-vous collectie met speciale rassen, en binnenkort introduceren men weer twee nieuwe merken, Mosaik Double Effect en Confetti. Met de eerste varieteiten wordt momenteel uitgebreid getest en de lijn zal in 2021 worden geïntroduceerd. Op de IPM Essen spraken we met Jean-Yves Coulbault over de introducties.

Jean-Yves Coulbault presenteert op de IPM Essen 2020 de twee nieuwe merken Mosaik Double Effect en Confetti.

Tweekleurige bloemblaadjes en bladeren
"In veel gewassen zien we dat behalve de bloemen de sierwaarde van het blad ook steeds belangrijker wordt. Daarom moet de plant, ook als hij niet bloeit, aantrekkelijk blijven om naar te kijken. Dit geldt absoluut voor Mosaik Double Effect. De hortensia's die in deze lijn worden opgenomen, hebben tweekleurige bloemblaadjes en tweekleurige bladeren."

Hydrangea Mosaik Double Effect

Vlekken op de bloem
Confetti is het andere nieuwe merk dat in 2021 wordt gelanceerd. Speciaal aan de varieteiten uit deze lijn zijn de vlekken op de bloemblaadjes. "Het ziet er echt uit alsof er confetti op de bloemblaadjes is gestrooid," zegt Coulbault.

Hydrangea Confetti

Sneek peak
De rassen die in beide merken zullen worden opgenomen worden momenteel getest, maar Coulbart kon niet wachten om de reacties van hun klanten en de consument te horen. En dus presenteerde hij de eerste resultaten al op de IPM Essen in Duitsland. De reactie waren uiteraard dermate enthousiast, dat hij de proeven met dubbel zoweel enthousiasme en energie vervolgt.

Voor meer informatie:
Sicamus Productions
Jean-Yves Coulbault
jy.coulbault@sicamus.com
www.sicamus.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven