Royal FloraHolland start proef samenwerking Voedselbank Aalsmeer

Royal FloraHolland start als proef een samenwerking met de Voedselbank Aalsmeer om naast eten en drinken ook een bloemetje op tafel te zetten bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Afhankelijk van het seizoen en het aanbod blijft er soms een restpartij bloemen en planten over die via de klok wordt aangeboden, maar niet wordt afgenomen. FloraHolland bepaalt vervolgens wat er met deze restpartij gebeurt. Sinds lange tijd wordt deze restpartij vernietigd met als doel om de bloemen en planten waar geen koper voor is niet op de markt te laten belanden en aldus een stabiele prijs op de marktplaats te garanderen.

Maatschappelijke bijdrage
Om een betere bestemming te vinden voor deze met zorg gekweekte bloemen en planten en tegelijk een maatschappelijke bijdrage te leveren, wil men graag een gedeelte van elke restpartij doneren aan de Voedselbank Aalsmeer. Hiervoor start men vanaf februari een pilot met de Voedselbank, waarbij we in de komende drie maanden op beperkte schaal een restpartij bloemen en planten beschikbaar stelt.

bron: Royal FloraHolland

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven