Van den Berk opent kwekerij in het VK

Na de totstandkoming van het lidmaatschap van Van den Berk van de Britse Association of Landscape Industries (BALI) in 2019, kondigt het bedrijf nu de oprichting aan van een kwekerij in het VK. De beslissing een eigen vestiging in het VK te starten werd genomen vanwege de sterke vraag. Om het hele jaar door een kwalitatieve service te kunnen bieden, heeft Van den Berk een stuk land in Mirfield gehuurd, dichtbij de knooppunten M62 - M1, een centrale plek van waaruit ze het hele VK binnen een dag per auto kunnen bereiken.

De kwekerij zal een etalage zijn voor de bomen die in Nederland op de kwekerij van 450 hectare worden geteeld en zal faciliteiten hebben voor het telen van bomen in luchtpotten en containers. De nieuwe locatie zal ook ruimte bieden om bomen in quarantaine te plaatsen om de bioveiligheid te bewaken.

Tom Owen, de tuinbouwspecialist van Van den Berk in het VK, kan informatie geven over het bioveiligheidsprotocol, de regelgeving in het VK en specifieke vereisten voor elk landschap of tuinontwerp.

Het voorbereidende werk in Mirfield is in volle gang, vanaf half maart kan de kwekerij op afspraak worden bezocht.

Voor meer informatie:

British Association of Landscape Industries
www.bali.org.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven