Veldwerkzaamheden tuinbouwriolering Bommelerwaard starten in maart

Groen licht voor de aanleg van een tuinbouwriolering in de Bommelerwaard is inmiddels gegeven en dus is de voorbereiding in volle gang. Aannemer Kanters is bezig om de laatste hand te leggen aan het Definitief Ontwerp. De vergunning-aanvragen lopen en de voorbereidingen verlopen volgens planning; de werkzaamheden in het veld starten in maart.

Uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats in drie fasen. Als eerste wordt het gebied tussen de Meidijk tot de Startstraat/Gameren aangelegd; er wordt gestart vanuit de Meidijk. Begonnen wordt met de gestuurde boringen gevolgd door de graafwerkzaamheden.

Aankomende periode wordt elk deelnemend bedrijf bezocht om samen de definitieve situatie te bepalen en afspraken te maken over de uitvoering, zo deelt Glastuinbouwpact Bommelerwaard in een update. Hierbij wordt de exacte locatie van de pompput bepaald. Deze locatie moet, via een verharding, obstakelvrij bereikbaar zijn voor onderhoudsvoertuigen.

Bedrijfsbezoek voor aanleg op maat
Belangrijk hierbij is dat 25 meter leiding vanaf de openbare weg voor rekening van het collectief komt; meer-meters komen voor rekening van het aan te sluiten bedrijf. Zoals afgesproken dient het aan te sluiten bedrijf te zorgen voor de elektriciteitsvoorziening van de pompinstallatie. De afspraken hierover worden bij het bedrijfsbezoek doorgenomen.

Er wordt naar gestreefd om de vergunningverlening voor de silo’s voor alle bedrijven te stroomlijnen. De afstemming met het bevoegd gezag hierover loopt nog.

Bron: Tuinbouwpact Bommelerwaard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven