27 februari

Derde Foodlog over plantgezondheid en vergroening

Het derde Foodlog 'Jaarcongres Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? Plantgezondheid' wordt dit jaar georganiseerd bij hoofdsponsor Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs.
De discussie over het gebruik van gewasbescherming in de Nederlandse agrarische sector loopt hoog op, aangewakkerd door de publieke opinie en politiek beleid. 

De sector moet vergroenen en het gebruik van gewasbescherming moet omlaag. Weerbare gewassen kunnen een belangrijke rol spelen in die vergroening. Dit congres brengt de ecologische kansen, juridische barrières en commerciële uitdagingen van de transitie naar kringlooplandbouw en vergroening in kaart.


Joost Kos, Syngenta Seeds

Zaadveredeling en genetica
Tijdens het ochtendprogramma verzorgt Syngenta's Joost Kos samen met  prof. em. Edith Lammerts van Bueren (biologische plantveredeling, WUR en Louis Bolk Instituut) een sessie over zaadveredeling en genetica. Edith Lammerts van Bueren gaat in op de kansen die – voor biologische teelten ontwikkelde – zaden en genetica bieden om het middelengebruik terug te dringen. 

Joost geeft leiding aan de wereldwijde R&D activiteiten van Syngenta Flowers en in deze rol is hij direct betrokken bij de actuele uitdagingen om ons heen en de vele fascinerende technische mogelijkheden. Als vader van jong volwassenen wordt hij dagelijks op het belang van duurzame ontwikkeling, productie en consumptie gewezen. Hij is gepassioneerd om te ontdekken wat er in de natuur allemaal al aanwezig is en zal in zijn verhaal vanuit de praktijk laten zien hoe hij de natuur gebruikt bij het ontwikkelen van duurzame en innovatieve producten. 

Bekijk hier het overzicht van alle sprekers en het volledige programma 

Dit congres is bedoeld voor iedereen die in de voedselketen actief is: van gewasbeschermingsspecialisten, ontwikkelaars en fabrikanten van ecologische/biologische bestrijdingsmiddelen en landbouwmechanisatie, beleidsmakers en -adviseurs (overheden en bureaus), toelatings- en handhavingsautoriteiten tot akkerbouwers, tuinders en veehouders tot milieuorganisaties, handel, verwerkers en retailers

Het congres wordt op donderdag 27 februari van 10:00 tot 18:00 uur gehouden bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Ga naar de website voor meer informatie. Meteen inschrijven kan hier.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven