Plantenkwekerij P. van Geest realiseert koeling voor 1 miljoen hortensia's

Er is onlangs een meervoudig kweekruimtecomplex voor de koeling van hortensia’s opgeleverd bij plantenkwekerij P. van Geest uit Naaldwijk. Het complex bestaat uit 8 kweekruimtes met ruimte voor maar liefst een miljoen hortensia’s. Een flink project waarvoor een strakke planning was vereist

“De allergrootste uitdaging was de factor tijd” vertelt Thijs Hermans, algemeen directeur van plantenkwekerij P. van Geest. “Tussen de vergunning en de realisatie van het project hadden we slechts 10 maanden de tijd”, licht Thijs Hermans verder toe, “Wehako wist weken terug te winnen op de toch al strakke planning. Zo is de deadline van 1 november gehaald en konden onze hortensia’s op tijd het nieuwe koelcomplex in”.

Duurzaam en kostenbesparend
De uitdrukkelijke wens van de plantenkwekerij was een koelsysteem dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Wehako bood een centrale koelmachine die werkt op het koudemiddel propaan (R290). “Dit is een natuurlijk koudemiddel en daarmee minder belastend voor het milieu,” legt Jeffrey Heppe van Wehako uit. “Hierdoor kwam plantenkwekerij P. van Geest in aanmerking voor een EIA, een energie-investeringsaftrek waardoor een deel van de investering kon worden teruggevraagd. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.” Bovendien wordt de warmte die vrijkomt uit de koelinstallatie en de kweekruimtes gebruikt om de kweekruimtes te ontvochtigen en om de helling van het laadperron ijsvrij te houden.

Thijs Hermans: “Wat wij vooraf met elkaar bedacht hebben is tot nu toe allemaal gerealiseerd. Ook de keuze voor een koelsysteem op basis van het koudemiddel propaan zorgt ervoor dat we serieus energiekosten besparen.”

Voor een kijkje in het nieuwe koelcellencomplex:

 

Voor meer informatie:
Wehako Koudetechniek 
Aartsdijkweg 69
2676 LE Maasdijk (NL)
T: +31 (0) 174 - 510 045
verkoop@wehako.nl  
www.wehako.nl


Plantenkwekerij P. Van Geest
info@pvangeest.nl  
www.pvangeest.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven