Scoor écht zilver bij Cindro op HortiContact:

“De werking van zilver, dat is helemaal goud”

Tholen – Alweer een aantal jaren timmert Cindro, producent van onder meer de zilver-gestabiliseerde waterstofperoxide Oxyl-PRO®S, aan de weg in de glastuinbouw om telers te helpen met het voorkomen van ziekten en plagen in hun kas. Ook biostimulanten dragen bij aan gezonde groei, waaronder de nieuwste in het Cindro-assortiment: Sinergy® GrowShield.

Foto: De zilverplaatjes liggen klaar

“Wij geloven dat gezond telen zonder ziekten en plagen, op een schone wijze zonder schadelijke stoffen, mogelijk is”, aldus Thomas Verburg. Hij is directeur van het Noord-Hollandse bedrijf dat, met een knipoog naar hun jarenlange ervaring met de productie van zilver-gestabiliseerde waterstofperoxide, echt gecertificeerde zilverplaatjes van elk 10 gram uitdeelt aan telers op HortiContact in Gorinchem.


Joost Hovens, Thomas Verburg en Gerard Schepers van Cindro staan, met de rest van het Cindro-team, klaar in Gorinchem.

99,99% puur zilver
“Veilig in de kluis hebben we een box vol met zilverplaatjes klaar voor elke teler die onze stand bezoekt en een afspraak met ons maakt voor een bezoek aan hun kwekerij”, vertelt Thomas. “Bedrijven die ook geloven dat een gezonde en schonere teelt mogelijk is, helpen we graag met het voorkomen van ziekten (bacteriën, schimmels en virussen) en plagen (galmijt, spint, trips en rupsen).”

Spint en galmijt weren in tomaat
Om die laatste groep insecten te weren, adviseert Cindro de natuurlijke weerstand van het gewas te stimuleren. “Gewassen kunnen biologische stoffen aanmaken met als gevolg dat insecten het gewas onaantrekkelijk vinden. In (nu nog) kleinschalige proeven op een twintigtal bedrijven zie je dat spint, galmijt en trips wegblijven. Het effect is al binnen enkele dagen zichtbaar, zonder dat je, zoals met chemische gewasbeschermingsmiddelen, dode insecten in het gewas ziet.”

Vooral voor galmijt in tomaat is de nieuwe kennis volgens Thomas een uitkomst. “Bestrijding van die plaag met toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is erg lastig en met biologische bestrijding nagenoeg niet mogelijk. Maar door iets anders te denken met kleine aanpassingen in de teelt en het reguliere spuitschema heeft de teler er nu een optie bij in het weren van galmijt.”

Op de beurs geeft het Cindro-team graag meer tekst en uitleg over actuele onderzoeksresultaten en nieuwe strategieën. Cindro is te vinden in stand K126. Klik hier voor gratis aanmelden en het verzilveren van een beursbezoek

Voor meer informatie:
Cindro B.V.
www.cindro.nl    
info@cindro.nl   

Cindro Agro Consultancy B.V.
Thomas Verburg
t.verburg@cindro.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven