IntoTuinbouw: kennismakingscursus met de tuinbouwsector

Steeds meer medewerkers van tuinbouwbedrijven komen van buiten de tuinbouw. Maar hoe leg je deze mensen uit hoe de tuinbouw werkt? Door ze een weekje naar IntoTuinbouw in World Horti Center te sturen: een kennismakingscursus voor de glastuinbouw.

Tijdens de cursus komen bedrijven en instanties uitleg geven over hoe de keten werkt. Van veredelaar tot opkweek, van teler tot toeleverancier, de hele sector komt voorbij. Zo ontdekken de nieuwe medewerkers binnen welke context hun werkgever en hun functie opereren. In de middag gaan de cursisten op excursie bij diverse tuinbouwbedrijven, zodat ze de sector, de cultuur en de sfeer in de praktijk leren kennen. 

HR-afdelingen van bedrijven in onze sector zoeken naar een manier om het unieke en complexe speelveld over te brengen op nieuwe medewerkers, zodat ze begrijpen welke schakel zij vormen in het geheel. IntoTuinbouw voorziet in deze behoefte op een ontspannen en ongedwongen manier. Na afloop van de week ontvangen de deelnemers dan ook een “ledenpasje” van de tuinbouwsector.

Aanmelden kan hier

Bron: World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven