Aanloop Valentijnsdag:

Hogere prijzen rozen door achterblijven aanvoer Kenia

Tholen - De afgelopen weken heeft Kenia veel regen gehad en door dit natte weer is de productie van de roos vertraagd. Niet echt een goede timing zo vlak voor Valentijnsdag (a.s. vrijdag). Als gevolg hiervan zijn er minder rozen op de markt en dit leidt tot hogere prijzen. Voor de rode en gekleurde rozen zijn de prijzen zo'n 10 procent hoger, vertelt Remco van der Arend van van der Arend Roses. Alleen wit lijkt achter te blijven.


Remco van der Arend

Van der Arend Roses kweekt 8 variëteiten grootbloemige rozen op 11 hectare in Maasland. De rozen worden verkocht via directe verkoop en via de veilingklok en vinden hun weg naar landen in heel Europa, maar de meeste gaan naar Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Polen.

De rode roos - de Valentijns kleur - in het assortiment is de Red Eagle van de Duitse veredelaar Kordes Roses. Sinds 2015 produceren ze deze variëteit en de interesse neemt nog steeds toe. Sinds 2015 kweekt Arend Roses de Red Eagle. Speciaal aan deze roos is de kleur, vertelt Remco. "Het is een van de weinige met zo'n heldere rode bloemkleur en bijna geen doornen."


Red Eagle in de kas.

Van der Arend was al tevreden met de verkoop van de Red Eagle afgelopen kerst en door de goede aanloop naar Valentijnsdag ziet de start van 2020 er ook goed uit. "De prijzen op de veiling zijn zo'n 10 procent hoger dan vorig jaar, niet alleen voor de Red Eagle, maar ook voor de andere kleuren in het assortiment. Ook voor deze rozen zijn de prijzen 10 procent hoger." Wit blijft echter een beetje achter dit jaar - hier kan Van der Arend zo snel geen reden voor bedenken.

Er is overigens wel een reden voor de stijging van de prijzen van de andere rozen. "In vergelijking met vorig jaar had Kenia meer regen. Door dit natte weer komt de aanvoer vanuit Kenia onder druk te staan. Daarentegen heeft Ethiopië wel goede productie, maar hiermee kan het gat wat vanuit Kenia zou moeten komen, niet worden gedicht. Door de hoge vraag voor Valentijnsdag is het logische gevolg een hogere prijs." 


Idem

En de vraag is wellicht ook hoger dan voorgaande jaren. "Nergens in Europa is het echt koud en dat is goed verkoopweer."

Voor meer informatie
Arend Roses
Email: sales@arendroses.nl
www.arendroses.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven