Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asperello T34 Biocontrol, Biobest

Rainbow Greenhouses tilt IPM naar hoger plan

Rainbow Greenhouses in Chilliwack (Canada) is een grootschalige plantengroothandel en distributeur. Het zocht een product om wortelziekten aan te pakken. De keuze viel op Asperello T34 Biocontrol van Biobest. Ester McPherson, Propagation Manager: “Dit biologische fungicide voldoet aan al onze eisen. We boeken geweldige resultaten.”

Rainbow Greenhouses in British Columbia (BC) heeft een indrukwekkend assortiment indoor-, outdoor- en seizoensgebonden planten van hoge kwaliteit. Het bedrijf opereert vanuit twee grote vestigingen in BC en heeft nog een andere vestiging in Zuid-Alberta. In totaal gaat het om ongeveer 17 hectare. Naast het bedienen van verschillende thuisprovincies zoals BC, Alberta, Saskatchewan en Manitoba, levert Rainbow ook aan klanten over de grens in Washington, VS.

Sterke focus op IPM
Kwalitatieve lentebloeiende perkplanten vormen de kernactiviteit van de vijf hectare grote hightech-site in Chilliwack. In de moderne opkweekkassen hanteert het bedrijf hoge normen op het gebied van milieubeheer en legt het de focus op Integrated Pest Management (IPM) voor het bestrijden van plagen en ziekten.

Compatibiliteit is cruciaal
“We gebruikten al met succes een reeks biologische bestrijdingsmiddelen bij de opkweek,” legt Ester McPherson uit. “We wilden een product dat de wortels beschermt tegen ziekten en stress te minimaliseren tijdens de bewortelingsfase. Compatibiliteit met ons bestaande programma was cruciaal. We waren op zoek naar een product dat ons programma bestaande uit nuttige insecten en nematoden op geen enkele manier zou verstoren."
“Het biologische fungicide Asperello voldoet aan alle eisen. Het is te combineren met onze standaardtoepassing van bewortelingshormonen en nematoden voor preventieve bestrijding.”

Activeren van de natuurlijke afweermechanismen
Paul Koole, technisch adviseur bij Biobest Noord-Amerika licht toe hoe het middel werkt. “Asperello bevat de antagonistische schimmel Trichoderma asperellum-stam T34. Het kent meerdere werkingsmechanismen en vestigt zich rond de wortels om een barrière te vormen tegen ziekteverwekkers. Tegelijkertijd ondersteunt het een gezonde wortelgroei.”

“Naast het natuurlijke afweermechanisme van de planten te activeren, zal de Trichoderma schimmel de pathogene schimmels actief parasiteren en doden. Het Rainbow Greenhouses-team mengt Asperello eenvoudigweg met de andere producten die het routinematig toepast in het stadium van de beworteling.”

Bescherming tegen Fusarium en Phytophthora
“We gebruiken het nu op ongeveer tachtig verschillende voorjaarsgewassen en met schitterende resultaten”, zegt Ester. “Wij zijn zeer tevreden met Asperello als bescherming tegen Fusarium en Phytophthora. We hebben zelfs curatieve effecten waargenomen tegen deze twee ziekteverwekkers.”

“In het verleden bleek Mandevilla een bijzonder moeilijk gewas om te bewortelen”, zegt Ester. “Dankzij Asperello boeken we nu geweldige resultaten. Ons opkweekteam past Asperello toe via een aangietbehandeling bij het planten, gevolgd door een tweede aangietbehandeling een week later.”

 
Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
info@biobest.be

 

Rainbow Greenhouses
43830 South Sumas Road
Chilliwack, BC
www.rainbow.ca

Publicatiedatum: